NYHETER

Første vegjobb på Knapstad-Krosby er utlyst

Den første vegentreprisen på ny E 18 mellom Knapstad og Krosby i Østfold er sendt ut. Fristen å merke seg er 6. januar. Innen den datoen må entreprenørene bestemme seg for hva de vil ha for å anlegge en kilometer fire-feltsveg i dagen og fullføre Romsåsen tunnel, som er råspregt i en tidligere entreprise.

Første vegentreprise på ny E 18, som er markert med hvitt, er nå ute. Anbudsfristen er satt til 6. januar.
Første vegentreprise på ny E 18, som er markert med hvitt, er nå ute. Anbudsfristen er satt til 6. januar. Bilde: Norfilm (ill.)
7. nov. 2008 - 14:59

Romsåsen tunnel ble sprengt før resten av anlegget fordi Vegvesenet trengte masse til parsellen Krosby-Sekkelsten. I deg består den av to tunneler, hvert med to løp. Slik blir det ikke i framtida. En del av jobben som er utlyst består i å støpe en 80 meter lang betongtunnel med to to løp mellom de to tunnelene. I åpningen mellom dem var det tidligere løsmasser som ble fjernet i forbindelse med sprengningsarbeidet. Disse skal legges tilbake til sitt opprinnelige nivå.

Tunnelen blir ca. en kilometer lang når jobben er fullført. Oppdraget omfatter også vann- og frostsikring, elektroinstallasjoner og støping av fire portaler. I forbindelse med elektroinstallasjonene skal det oppføres to tekniske bygg.

På Krosby skal det etableres et to-planskryss med ramper. Hele området som inngår i entreprisen ligger øst for Glomma. Over Glomma bygger Bilfinger Berger en skråstagbru. På den andre siden skal det anlegges ca. fem kilometer ny E 18. Den jobben lyses ut i januar. Overgangsbruer lyses ut som egen entreprise til våren.

Vegen mellom Knapstad og Krosby prosjekteres av Vegvesenet med assistanse fra private konsulenter. Opprinnelig tok man sikte på vegåpning i juni 2010, men på grunn av det tidligere overopphetete markedet, var det vanskelig å få hjelpen man trengte fra konsulentene. Konkurransegrunnlaget ble derfor ikke ferdig tidsnok. Nå er målet å få vegen ferdig i september 2010.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.