IKT

Første UMTS-stikk til Ericsson

– Vi er sikre på at vi har valgt riktig leverandør, selv om andre leverandører også hadde gode tilbud. Når vi valgte Ericsson var det ut fra en totalvurdering av pris, teknologi og leveransedyktighet, og fordi Ericsson har et stort fagmiljø med høy kompetanse her i landet, sier administrerende direktør Ingvild Myhre i Telenor Mobil.

Den inngåtte avtalen innebærer at Ericsson innen en avtalt frist neste år skal levere et komplett UMTS-nett med basestasjoner og sentraler. Videre leveranser avhenger av konkrete utbyggingsplaner og utvikling i markedet. Her vil Telenor Mobil åpne for å trekke inn andre leverandører, slik det er gjort i forbindelse med utbyggingen av GSM-nettet.

Telenor Mobil og Ericsson skal også samarbeide om utvikling av brukerløsninger og tjenesteplattformer som skal gi det nye nettet innhold. Denne delen av avtalen er heller ikke eksklusiv.

Utbyggingen av Telenor Mobils UMTS-nett starter etter planen første halvår 2001, og nettet er planlagt åpnet i november neste år. Da vil nærmere 170 000 mennesker ha dekning der de bor. Deretter fortsetter utbyggingen, og innen fem år skal alle tettsteder i Norge ha full dekning.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.