NYHETER_BYGG

Første OPS-kontrakt inngått

Dette er den første kontrakten som er inngått etter at Stortinget i februar 2001 vedtok å gjennomføre tre OPS-prosjekter som en del av Nasjonal Transportplan.

OPS står for Offentlig Privat Samarbeid og prosjektene skal gi myndighetene erfaring med privat finansiering, bygging og drift av veier i Norge.

Hensikten med OPS er at privat kapital skal bidra til å realisere veiprosjekter tidligere enn om staten skulle betalt hele veiutbyggingen som en engangssum. Det betyr bedre veier raskere for bilistene.

Orkdalsvegen AS er et selskap som eies av Skanska BOT og Laing Roads mens Handelsbanken, LB Kiel og Nordea er långivere.

Selmer Skanska skal utføre byggeprosjektet i en totalentreprise for Orkdalsvegen og skal senere være kontraktspart for drifts- og vedlikeholdskontrakten.

Årlig beløp

Statens vegvesen og Vegdirektoratet vil betale et årlig beløp til Orkdalsvegen fra veien åpner høsten 2005 og frem til høsten 2030, da veien vederlagsfritt skal overdras til staten. Nåverdien av de fremtidige betalingene er på 1450 millioner kroner.

Det legges opp til at beløpet kan justeres med en trekk- og bonusordning etter hvordan vei- og kjøreforhold leveres til trafikantene.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.