MOBIL

- Første Nokia med Windows på markedet i år

Nokia-sjef Stephen Elop bekrefter at den første Windows-telefonen fra selskapet kommer i år.

Marius ValleMarius ValleJournalist
15. sep. 2011 - 09:28

Til tross for at Nokia allerede i februar annonserte at de ville bruke Windows Phone 7 i sine nye smarttelefoner har de foreløpig ikke vist frem noen produkter med Microsofts operativsystem. Den offisielle linjen fra Nokia har hele tiden vært at en slik telefon skulle presenteres i år. 

I går meldte nettstedet WP7R.com at Nokia ikke ville slippe noen Windows Phone 7-telefon i Australia før første kvartal 2012. Dette førte til spekulasjoner om at Nokia ville komme til å utsette lanseringen av sin første Windows-telefon til neste år.

Kommer i år

Dette ser imidlertid ikke ut til å gjelde alle land. Nokia-sjef Stephen Elop er for tiden i Kina for å friste operatørene der til å selge Nokia-telefoner, og i et intervju bekreftet han at deres første Windows-telefon ville bli tilgjengelig i fjerde kvartal i år. Altså i perioden mellom 1. oktober og nyttår.

Han sa i tillegg at telefonen ikke vil bli tilgjengelig i alle markeder, men skal rulles ut i land etter land over tid.

Det logiske er at telefonen skal lanseres under Nokia World i slutten av oktober.

I intervjuet forteller han ellers at det skal bli mulig å overføre informasjon fra Symbian-telefoner til de nye Nokia-telefonen. Han understreker videre at Nokias Windows-telefoner vil bli en "Nokia-opplevelse". Sjekk intervjuet i videoen ovenfor.

Kilde: Phonearena.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.