MOBIL

Første Nokia med Windows i år?

MWC 2011: Nokia hinter om en Windows Phone 7-telefon i år.

Marius ValleMarius ValleJournalist
14. feb. 2011 - 10:16

Nokia-sjef Stephen Elop møtte søndag kveld pressen i Barcelona. Her kom det frem mer informasjon om selskapets nye samarbeid med Microsoft.

Nokia skal bruke Windows Phone 7 som sitt primære operativsystem på smarttelefoner. Dette innebærer at Symbian og MeeGo blir nedprioritert.

Les mer om Nokias og Microsofts samarbeid »Nokia skal nå kjøpe Windows-lisenser fra Microsoft. Dette skal ifølge Elop gjøre at Nokia sparer kostnader ved at de slipper å utvikle operativsystemet selv.

Samtidig skal Nokia bidra med sine tjenester til Microsoft, og da spesielt Ovi Maps. 

Skal gjøre Windows til en utfordrer

Hovedbudskapet var imidlertid at Nokias største bidrag er å gjøre Windows Phone 7 til en utfordrer. Dette er naturligvis i Microsofts interesse, og de skal putte penger inn i Nokia. Det ble ikke nevt spesifikke beløp, men det er snakk om et milliardbeløp i dollar.

Når den første Windows-telefonen fra Nokia kommer er ikke kjent, men det ble hintet om at dette kunne skje allerede i år. Nokia viste frem bildet i toppen av artikkelen da dette ble nevnt.

Symbian ikke død

Nokias Jo Harlow bekreftet at Nokia skal fortsette å satse på Symbian, ved å gjøre en kortsiktig investering i operativsystemet. Det skal komme nye Symbian-telefoner med store forbedringer i både maskinvare og programvare.

Det er uansett klart at Nokia på sikt skal gå over til Windows Phone 7 som sin hovedplattform.

MeeGo kommer i år

Elop bekreftet igjen at deres første MeeGo-telefon kommer i år. Men han kommer ikke med noen løfter om videre satsing på plattformen.

Kilde: Engadget.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.