DATATELE

Første nødnett-leveranse for Siemens

FØRSTE NØDNETTRADIOER:Nødetatene får radioer fra Motorola og ClearTone i første byggetrinn.
FØRSTE NØDNETTRADIOER:Nødetatene får radioer fra Motorola og ClearTone i første byggetrinn. Bilde: Mona Strande
Finn Halvorsen
8. mars 2007 - 07:00

Rammeavtalen omfatter ulike radiomodeller fra Motorola og ClearTone. Det er foreløpig ikke bestemt hvor stort antallet blir.

Tre tilbud

Konkurransen om anskaffelse av radioer til nødetatene i det første utbyggingstrinnet av det nye nødnettet ble utlyst i slutten av november 2006.

Det ble lagt opp til å inngå en rammeavtale for leveranse av ulike typer radioer. Anskaffelsen har blitt gjennomført som en begrenset anbudskonkurranse, og Justis- og politidepartementet mottok tre tilbud innen tilbudsfristen 10. januar.

Ikke komplett

Nødnettprosjektet har gjennomført en omfattende evaluering av de mottatte tilbudene. Representanter fra de tre nødetatene brann, politi og helse har deltatt i evalueringen.

Ingen av tilbyderne hadde akseptable løsninger på tre av de radiomodellene som det var bedt om tilbud på. Slike radioer vil derfor ikke leveres over avtalen. Dette gjelder radio for installasjon i helikoptre, kompakt radio for utalarmering, tilsvarende en personsøker og programvare for å gi en radio et brukergrensesnitt på PC.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.