MOTOR

Første ladestasjoner på gateplan

Stein Jarle Olsen
12. nov. 2008 - 13:04

I juni ble de første av totalt 400 planlagte ladestasjoner for elbil i Oslo åpnet. Det skjedde i Saga P-hus i Vika.

Les også:

Milepæl

Onsdag åpnet de første på gateplan. Det skjedde i Kongens gate, ikke langt fra Oslo militære samfunn, og det var byrådssekretær Lene Langemyr (FrP) som sto for åpningen.

– Dette er nok en milepæl i prosessen opp mot å etablere 400 ladestasjoner i Oslo. Vi er fortsatt en foregangsby, og jeg vil bare si gratulerer med dagen, sa hun.

Forsinket

Etableringen av de øvrige plassene er imidlertid noe forsinket, opplyser Per Morstad, leder i Trafikketaten i Oslo, til TU.no.

– Ja, vi har erfart at det er mange aktører som skal inn i bildet før vi kan ha plasser klare. Strøm og infrastruktur skal på plass, og gravetillatelser og politiske vedtak gjør at det gjerne tar en del tid å komme gjennom mølla, sier han.

Les også: Elbilkontrakt for Oslo klar

Snart klart

Likevel skal de planlagte plassene på Hammersborg Torg være klare før utgangen av november.

Stasjonene i Ullevålsveien, Ole Vigs gate og Frognerparken ser også ut til å være klare før året er omme.

Videre er det planlagt ladestasjoner blant annet på Birkelunden, Olaf Ryes plass, Tøyen og Jordal. Målet om å ha 400 stasjoner klare innen 2011, består.

– Vi synes det er viktig at vi evaluerer etter hvert. Vi må finne ut om plassene blir brukt før vi etablerer nye. Dessuten har vi en ordning hvor ulike aktører kan søke om støtte til å etablere egne ladeplasser. Det skal også med i det totale regnestykket, sier Morstad.

Megatrend

Generalsekretær Knut Wågsås i Norsk elbilforening mente Oslo-prosjektet var noe man kunne være stolt av, også internasjonalt.

– Jeg tror elbil vil bli en internasjonal megatrend. Det sparer både energi, helse og miljø, og her i Oslo har man gjort et fantastisk pilotarbeid med ladestasjonene, sa han.

Les også: Elbilenes eldorado

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.