NETTARKIV

Første kvinnelige RIF-topp

Damhaug er samtidig RIFs første styreleder, da tittelen president er skiftet ut med det mer tidsriktige styreleder .

Lang erfaring

Marianne Damhaug er til daglig ansatt som administrerende direktør i rådgivningsfirmaet Norplan, der hun har vært ansatt siden 1997. Damhaug har lang erfaring fra internasjonal konsulentvirksomhet, og har også internasjonal erfaring fra blant annet den norske ambassaden i Washington, samt fra Norges Eksportråd.

I tillegg til styreledervervet i RIF bekler Damhaug også verv i blant annet Oslo Energi og NIF. Damhaug har sittet i RIF-styret siden 1998, det siste året som visepresident. Hun er utdannet sivilingeniør fra NTNU, men har også utdannelse og erfaring innen eksportmarkedsføring og økonomi.

– Rådgiverbransjen domineres av godt voksne menn, uttaler Damhaug i en pressemelding. Hun legger ikke skjul på at en av hennes kjepphester er rekruttering:

– RIF har som mål å favne et mangfold av ulike rådgivere, men det er vel så viktig at vi sikrer rekrutteringen til bransjen. For å få det til må bransjen være synlig, attraktiv og tilby konkurransedyktige lønninger, avslutter Damhaug.

Beholder navnet

Delegatene på årets RIF-selskapsmøte bestemte at Rådgivende Ingeniørers Forening ikke skal bytte navn til Dimensjon, slik det ble anbefalt av RIFs hovedstyre i februar i år.

– Selv om jeg hadde håpet på et annet resultat, er det greit å ha fått en avklaring, kommenterer Damhaug.

– Vi kommer nå til å utvikle RIF som organisasjonens varemerke, og markedsføre dette aktivt. Blant annet vil vi ta ut ubrukt potensiale ved å utvikle et nytt designprogram, uttaler RIFs administrerende direktør, Tor Saghaug.

– Vi tar selskapsmøtets beslutning til orientering, og er glade for at navnespørsmålet nå er avklart i overskuelig fremtid. RIF har brukt mye tid og energi på emballasjen. Nå kan vi fokusere innholdet helt og fullt.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.