Scott Kerr er godt fornøyd med at Noreco leverer sitt beste resultat noensinne. (Bilde: Scanpix)

Første kvartal med overskudd

Ifølge en pressemelding var driftsinntektene på 639 millioner kroner i andre kvartal, mens driftsresultatet ble 466 millioner kroner. Rekordtallene har sammenheng med høy oljepris, og ny rekordpris for oljesalg ble satt i juli på 138 dollar per fat.

Administrerende direktør Scott Kerr er godt fornøyd med å levere første kvartal med overskudd, men hevder at det er like så viktig at de i løpet av kvartalet har kjøpt et oljeproduserende felt i Danmark, foretatt to emisjoner og refinansiert gjelden til bedre betingelser.

Samtidig kommer det frem at oljeselskapet øker sin guiding for oljeproduksjon i 2008 med mer enn 25% til 11 500 - 12 000 fat oljeekvivalenter per dag.

- Basert på sterk produksjon fra vår portefølje på sju produserende felt øker vi guiding for 2008. Oppkjøpet av Talisman Oil Denmark tidligere i år har også bidratt til det økte produksjonsnivået, og selskapet genererer veldig sterk kontantstrøm fra driften, noe som understøtter selskapets videre vekst, sier Scott Kerr i en melding.I februar i 2008 rapporterte Noreco forventet produksjon av olje, gass og NGL for 2008 til å være 9 000 - 9 500 fat oljeekvivalenter per dag