OLJE OG GASS

Første kvartal med overskudd

Scott Kerr er godt fornøyd med at Noreco leverer sitt beste resultat noensinne.
Scott Kerr er godt fornøyd med at Noreco leverer sitt beste resultat noensinne. Bilde: Scanpix

Ifølge en pressemelding var driftsinntektene på 639 millioner kroner i andre kvartal, mens driftsresultatet ble 466 millioner kroner. Rekordtallene har sammenheng med høy oljepris, og ny rekordpris for oljesalg ble satt i juli på 138 dollar per fat.

Administrerende direktør Scott Kerr er godt fornøyd med å levere første kvartal med overskudd, men hevder at det er like så viktig at de i løpet av kvartalet har kjøpt et oljeproduserende felt i Danmark, foretatt to emisjoner og refinansiert gjelden til bedre betingelser.

Samtidig kommer det frem at oljeselskapet øker sin guiding for oljeproduksjon i 2008 med mer enn 25% til 11 500 - 12 000 fat oljeekvivalenter per dag.

- Basert på sterk produksjon fra vår portefølje på sju produserende felt øker vi guiding for 2008. Oppkjøpet av Talisman Oil Denmark tidligere i år har også bidratt til det økte produksjonsnivået, og selskapet genererer veldig sterk kontantstrøm fra driften, noe som understøtter selskapets videre vekst, sier Scott Kerr i en melding.


I februar i 2008 rapporterte Noreco forventet produksjon av olje, gass og NGL for 2008 til å være 9 000 - 9 500 fat oljeekvivalenter per dag

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.