NYHETER

Første jobb på rv 4 Hadeland er ute

Det er klart for anleggarbeid på første delprosjekt på riksveg 4 Hadeland. Vegvesenet vil ha pris på 3,4 km veg med midtdeler og minst 14,5 meters bredde. Anbudsfristen er satt til 4. februar. 

Den røde linjen markerer den nye riksveg 4. De som vil anlegge den, må gi anbud innen 4. februar. (Ill.: Statens vegvesen)
Den røde linjen markerer den nye riksveg 4. De som vil anlegge den, må gi anbud innen 4. februar. (Ill.: Statens vegvesen)
17. des. 2012 - 13:21

Prosjektet riksveg 4 Hadeland er kostnadsberegnet til over to milliarder kroner. Det består av tre delprosjekter. Det første går under betegnelsen Lygna sør. Det er det minste av de tre, men lite er det ikke - i følge Vegvesenets beregninger vil entreprisekostnadene ligge mellom 100 og 130 millioner kroner.

De 3,4 kilometrene ligger i Gran kommune like sør for Lygna hvor fylkesveg 180 tar av fra riksveg 4. Ca. To tredeler av strekningen får helt ny trasé. Det er stigning mot nord hele vegen, derfor blir det sammenhengende forbikjøringsfelt nordover. Sørover blir det forbikjøringsfelt over en strekning på en kilometer.

Der det er forbikjøringsfelt i begge retninger blir vegen 16,5 meter bred, for øvrig blir bredden 14,5 meter. I entreprisen inngår støp av en kulvert under vegen med en lengde på 18 meter og en bredde på 5 meter.

Strekningen som får avløsning er ulykkesbelastet. En viktig årsak til ulykkene er farlige forbikjøringer. Riksveg 4 har høy andel av tungtrafikk, men de tunge kjøretøyene klarer ikke å holde særlig fart opp de lange stigningene. Det får noen bilister til å ta farlige sjanser.

Den nye vegen skal være ferdig i juli 2014.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.