NYHETER

Første jobb på bypakke Bodø er ute

Det største enkeltprosjektet i Bypakke Bodø er lagt ut på markedet. Mandag 1. desember er fristen for de som ønsker å bygge tunnel fra Hunstadmoen til Bodøelv.

Nå lyser vi ut oppdraget med å bygge tunnel. I øst starter den der Hunstadkrysset ligger i dag.
Nå lyser vi ut oppdraget med å bygge tunnel. I øst starter den der Hunstadkrysset ligger i dag.
24. sep. 2014 - 08:30

Utlysningen av kontrakten på tunnelarbeidet markerer starten på Vegvesenets prosjekt i Bypakke Bodø. Prosjektleder Odd Inge Bardal sier at vi går inn i noen år med stor aktivitet på og langs riksveg 80.

- I denne runden ber vi om tilbud på bygging av strekningen fra Hunstadmoen til Bodøelv. Strekningen er 3,5 km og inkluderer 2,8 km tunnel mellom Hunstadmoen og Rønvikjordene foran Bodin leir. Tunnelen skal gå i to løp og ha to kjørefelt i hver retning.

Hvis alt går etter planen blir det byggestart til våren.

- Vi tar sikte på å åpne det ene løpet høsten 2018, og det andre noen måneder senere, sier Bardal.

 

Det kommer merNeste år blir kontrakten med bygging av resterende 2 km av rv. 80 lyst ut. Denne strekningen går fra Bodøelv til og med Thallekrysset og Olav V gate fra Bodøelv til og med Gamle Riksveg. Her blir det også to felt i hver retning og alle berørte kryss blir bygd om. Strekningen inneholder dessuten 5 km gang- og sykkelveg og underganger for gang- og sykkelveger der de krysser veger.

- Bypakke Bodø har mer enn hundre prosjekt for de som går, sykler, kjører kollektivt eller bruker bil. Nå setter vi i gang det aller største, og forbereder oss godt på det som blir en krevende oppgave, sier Bardal. Han lover at Vegvesenet skal komme tilbake med mer informasjon om de trafikale løsningene når anleggsperioden nærmer seg.

Regjeringen la fram forslag til innhold og finansiering i Bypakke Bodø 20. juni i år. Oppdraget med tunnelen er lyst ut med forbehold om at Stortinget godkjenner prosjektet.

 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.