NYHETER_BYGG

Første godkjente stålentreprenør

Veslemøy NestvoldVeslemøy NestvoldVeslemøy NestvoldVeslemøy Nestvold
30. apr. 2002 - 13:25

Contiga produserer elementer av både stål og betong og stålkonstruksjonene blir produsert i Kongsvinger. Bedriften er per i dag den største norske leverandør av stålbygg og de har også oppdrag i utlandet.

Hensikten med ordningen er å sikre at stålentreprenører har en definert minimum kompetanse, kapasitet og økonomi samt at bedriften kjenner og følger relevante deler av NS 3464 - utførelse av stålkonstruksjoner, inkludert kravene i refererte standarder.

Det er Norsk Stålforbund som godkjenner søkerne og utsteder Godkjenningsbeviset som varer i tre år før det må fornyes.

- I en byggeprosess med mye egenkontroll, vil vår godkjenningsordning være en ekstra sikkerhet for at formelle og tekniske krav blir oppfylt. Den vil også bidra som et effektivt hjelpemiddel for byggherre, hovedentreprenør og forsikringsselskap ved vurdering av foretak, sier daglig leder i Norsk Stålforbund. Forbundet ønsker også at ordningen etter hvert skal bidra som konkurransefortrinn for de seriøse foretakene.Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.