IT

Første eID på plass

TYVERIALARM: Den siste versjonen av MinID vil varsle deg hvis noen prøver misbruke din identitet på offentlge nettjenester.
TYVERIALARM: Den siste versjonen av MinID vil varsle deg hvis noen prøver misbruke din identitet på offentlge nettjenester. Bilde: Colourbox
Espen Zachariassen
26. nov. 2009 - 11:54
Vis mer

Torsdag kom den nyeste versjonen av innloggingsløsningen MinID på nett, som tidligere varslet .

Samtidig er dette den første elektroniske ID (eID) som benytter seg av ID-porten - den nye felles plattformen for eID i offentlig sektor.



ID-tyveri

Ifølge staten skal gevinsten i første rekke være mindre risiko for ID-tyveri, og på sikt flere og mer avanserte offentlige tjenester.

– Oppgraderingen av MinID og lanseringen av ID-porten er en milepæl i regjeringens eID-satsning. Med ID-porten tar vi nå det viktige, neste steget med å etablere en felles plattform for bruk av eID i offentlig sektor. ID-porten skal tilrettelegge for bruk av flere typer eID og mer avanserte, offentlige elektroniske tjenester, sier fornyingsminister Rigmor Aasrud i en pressemelding.



Varsling

Innloggingen med MinID har fått et bedre brukergrensesnitt med mer hjelpeinformasjon. Flere detaljer er forbedret, som forenklede prosedyrer ved tap av passord og bestilling av PIN-koder.

– MinID er blitt sikrere ved at brukerne nå får tilsendt brev ved opprettelse av ny bruker og SMS-varsling ved endringer i brukerprofilen. Dette skal gjøre det lettere å avdekke forsøk på ID-tyveri, forteller Hans Christian Holte, direktør i Difi.



Privat eID

Staten vil at eksisterende eID-løsninger skal kunne brukes som innlogging til offentlige tjenester.

Først da er det ventet at bruken vil ta av for alvor. Forhandlingene med de private leverandørene Buypass, Bank ID og Comfides er ennå ikke i mål.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.