Første delstrekning av E6-prosjektet Kvål – Melhus åpnet for trafikk

Nye Veier og lokalbefolkningen markerte viktig milepæl med sang, flagg og julelykter.

- Det har vært en viktig milepæl for Nye Veier å få vekk trafikken forbi Kvål. Dette er derfor en milepæl, sa konstituert utbyggingsdirektør Lars Bjørgård i talen sin. Etter ham ble det sang fra barna i Rosmælen barnehage.
- Det har vært en viktig milepæl for Nye Veier å få vekk trafikken forbi Kvål. Dette er derfor en milepæl, sa konstituert utbyggingsdirektør Lars Bjørgård i talen sin. Etter ham ble det sang fra barna i Rosmælen barnehage.
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
9. des. 2021 - 14:14

– Dette er en viktig milepæl. Selv om det er en del arbeid igjen, gir denne delåpningen langt bedre trafikale forhold frem til hele prosjektet ferdigstilles til sommeren. Omleggingen gir ikke bare bedre forhold for biltrafikken. Det blir også bedre for myke trafikanter i Kvål sentrum og langs Bennavegen som er en skoleveg, sa Lars Bjørgård, konstituert utbyggingsdirektør i Nye Veier i åpningstalen sin.

Unibuss opererer over halvparten av kollektivbussene i Oslo for Ruter. Nå har de fått sin trdje betalingsutsettelse.
Les også

Unibuss: Regning på 100 mill. er ikke betalt – fristen utsatt for tredje gang

Trafikken glir lett forbi Kvål på ny, firefelts motorvei. <i>Foto:  Nye Veier</i>
Trafikken glir lett forbi Kvål på ny, firefelts motorvei. Foto:  Nye VeierNye Veier, Peab og Cowi har siden oktober 2019 jobbet med utbyggingen av ny E6 fra Kvål til Melhus.

I løpet av de siste ukene har det virkelig skjedd ting i prosjektet. I slutten av november ble det åpnet ca. en kilometer med ny firefelts motorvei forbi Melhus sentrum.

Da ble også den midlertidige rundkjøringen sør for Melhuskrysset fjernet.

Og natt til 08.12 ble strekningen fra Kvål til Skjerdingstad åpnet for trafikk. Denne strekningen er ca. tre kilometer.

Dette ble markert på nye Skjerdingstad bru i dag med taler fra prosjektet og kommunen, og sang fra barna ved Rosmælen barnehage. De stilte opp med norske flagg og julelykter, og sjarmerte alle de fremmøtte med sangen «Vi tenner våre lykter». 

Når det snør, blir det problemer også for andre busser enn elbusser, påpeker Sverre Skaar, sjef i bussprodusenten Solaris Norge.
Les også

Oppgitt buss-topp slår tilbake

Arbeidere fra Peab møtte opp på nye Skjerdingstad bru for å markere delåpningen. Denne delåpningen var kun for de som har jobbet i prosjektet, i tillegg til Rosmælen barnehage og kommunestyrerepresentanten. <i>Foto:  Nye Veier</i>
Arbeidere fra Peab møtte opp på nye Skjerdingstad bru for å markere delåpningen. Denne delåpningen var kun for de som har jobbet i prosjektet, i tillegg til Rosmælen barnehage og kommunestyrerepresentanten. Foto:  Nye Veier

Skaper nye muligheter

Blant de fremmøtte var også Fritz Arne Haugen (Sp) som representerte kommunestyret i Melhus kommune.

– Jeg regner med at trafikklysene på Kvål sentrum ikke blir savnet nevneverdig av bilistene. I tillegg blir det mye sikrere for de myke trafikantene vi har i området. At E6-en flyttes utenfor Kvål sentrum skaper nye muligheter. Og med en områdeplan for Kvål som starter opp i 2022, er det håp om god utvikling av området inn i fremtiden, sa Haugen.

Både Nye Veier og Melhus kommune synes det har vært et godt samarbeid mellom de to partene. Fritz Arne Haugen (Sp) fra Melhus kommune og konstituert prosjektsjef i Nye Veier, Ole Gunnar Sølberg, tar en klassisk koronahilsen. <i>Foto:  Nye Veier</i>
Både Nye Veier og Melhus kommune synes det har vært et godt samarbeid mellom de to partene. Fritz Arne Haugen (Sp) fra Melhus kommune og konstituert prosjektsjef i Nye Veier, Ole Gunnar Sølberg, tar en klassisk koronahilsen. Foto:  Nye Veier

Takk til alle som har stått på dag og natt

Prosjektleder hos Peab, Alexander Mosbakk, trakk frem det gode samarbeidet i sin tale. E6 Kvål – Melhus er det første samferdselsprosjektet i Norges som utføres som en integrert prosjektleveranse (IPL). 

– Tusen hjertelig takk til Nye Veier for at vi har fått lov til å være med på Norges første IPL på et samferdselsprosjekt. Det skaper en arbeidshverdag for oss som er litt annerledes, men veldig mye bedre. Og takk til dere som har stått på hver eneste dag – gjennom en pandemi.

Også Bjørgård rettet en stor takk til alle, både i Peab, Cowi og Nye Veier, som har stått på dag og natt for å muliggjøre denne delåpningen.

– Dere skal være stolt over jobben som er gjort. Neste helg stopper arbeidene for en velfortjent juleferie. Jeg ber dere alle om å ta en lang og god juleferie sammen med deres nærmeste. Lad batteriene før vi tar fatt på siste etappe frem til ferdigstillelse til sommeren, sa Bjørgård.

Bergsprengningsleder Jan Erik Neergård i Hæhre Entreprenør fyrer her av av sin 300. salve i Åstunnelen.
Les også

Én million kilo sprengstoff gikk med for å lage hull til ny E6-tunnel

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.