NYHETER_BYGG

Første boliger på Fornebu

Veslemøy NestvoldVeslemøy NestvoldVeslemøy Nestvold
8. jan. 2003 - 07:55

Det norske telekonsernet er i ferd med å omregulere en av sine to ubebygde tomter til boliger, og vil være først ute med å ferdigstille boliger på den gamle flyplassen.

Prosjektdirektør Knut Erik Nordby i Advansia AS, regner med at reguleringsplanen for Telenors tomt K2 på Fornebu får sin endelige godkjenning i kommunestyret i februar 2003. Deretter vil Telenor omgående gå i gang med bygging.

- Vi har allerede inngått samarbeidsavtale med AF Ragnar Evensen og HRTB Arkitekter og er i ferd med å sette igang detaljprosjekteringen for 230 boliger av varierende størrelse. Byggene vil variere fra 2-5 etasjer i såkalte byvillakonsept til vanlige blokker, forteller Nordby.

Advansia AS er et selskap for gjennomføring av store landbaserte prosjekter. Selskapet eies 50 % av Telenor og 50 % av ledende ansatte.

Idyllisk beliggenhet

Tomten ligger idyllisk til bak og ved siden av det nye Telenor-bygget på Fornebulandet. Nærmeste nabo blir SAS-hotellet og tomten strekker seg ned mot sjøen.

Bærum kommune stiller krav om at 22,5% av boligene skal være husbankfinansiert. Byggene vil derfor inneholde alt fra ettroms leiligheter til store leiligheter på180 kvadratmeter.

- Vi håper et gjennomsnitt av befolkningen vil bosette seg i området, både barnefamilier, enslige og pensjonister, sier Nordby. Telenor-ansatte får i disse dager forespørsel om de ønsker å reservere leilighet i det nye boligkomplekset. Første innflytting vil skje høsten 2004.

Telenor har tilbudt seg å lage et paviljongbygg på Snarøya skole som en del av utbyggingsavtalen med Bærum kommune. Selskapet har også planlagt en barnehage i boligkomplekset.

Den vil også være tilgjengelig for Telenor-ansatte. Utbyggeren foreslår å oppgradere grøntstrukturen i området med bygging av brygge, ball- og lekeplass, strandområde samt å bedre tilgjengeligheten til grøntarealene.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.