T2

Først på Kindle

Årets siste utgave av Teknisk Ukeblad, nummer 44, er nå å finne i Amazons Kindle-butikk.
Årets siste utgave av Teknisk Ukeblad, nummer 44, er nå å finne i Amazons Kindle-butikk. Bilde: Per Erlien Dalløkken
21. des. 2009 - 12:03

Alle dem som pakker ut et nytt lesebrett fra Amazon under juletreet i år, har kun én mulighet dersom de ønsker å lese nyheter på norsk: Teknisk Ukeblad.

Denne uka er det mulig å kjøpe og laste ned bladet på Amazons e-bokhandel.

Foreløpig har Amazon ikke åpnet Kindle-butikken for norske leverandører, men Teknisk Ukeblad har tatt snarveien via en amerikansk agent.

Viktig å være først

– Det er alltid viktig for medier å være først ute og derfor er det morsomt at Teknisk Ukeblad kan være først av norske nyhetsmedier på lesebrett, sier ansvarlig redaktør Tormod Haugstad.

Administrerende direktør Jan M. Moberg i Teknisk Ukeblad Media AS peker på at Kindle er det første lesebrettet med et visst volum:

– Selv i Norge er det nå stadig flere Kindle-brukere. Du kan se det stadig oftere på for eksempel tog og bane. Vi tror dette er en av årets julegaver til teknologiinteresserte. Da er det ikke noe å nøle med for vår del. Teknisk Ukeblad må selvsagt være tilgjengelig på denne plattformen, sier Moberg.

Mer avanserte lesebrett

Teknisk Ukeblad testet tidligere i høst å konvertere en utgivelse til Kindle-format, men det er først nå at det norske bladet er å finne hos Amazon blant de andre internasjonale utgivelsene.

Samtidig er det ikke til å legge skjul på at det fortsatt er utviklingspotensial i kindleversjonene av TU framover. Ikke alt innholdet fra papirutgaven er blitt med til lesebrettet i første utgave, nummer 44 - 2009.

– Jeg tror det kommer til å skje en utvikling mot enda mer avanserte lesebrett hvor også farger og bilder blir en del av løsningen. Vi satser hardt på nyheter fra teknologi-Norge og håper mange nordmenn over hele verden vil benytte anledningen til å lese papirutgaven av Teknisk Ukeblad gjennom Kindle, sier Haugstad.OPPDATERT Januar 2010:

Vi har fått tilbakemeldinger om at utgaven ikke er tilgjengelig for det europeiske markedet, noe som viser seg å stemme. Etter kommunikasjon frem og tilbake med Amazon har vi tilslutt fått beskjed om at utenlandske titler, som norske Teknisk Ukeblad, foreløpig kun vil være tilgjengelig i USA(!). Men de jobber med å også gjøre utenlandske titler tilgjengelige utenfor USA. Dessverre må vi bare beklage at du ikke får kjøpt Teknisk Ukeblad hvis du har en europeisk variant av Kindlem og må smøre deg med litt tolmodighet inntil dette er løst. Vi kommer tilbake når vår utgave blir tilgjenglig for europeisk Kindle.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.