KRAFT

Først på energiledelse

OVERSIKT: - Energinet kan overvåke alt av energiforbruk, kostnader og gjennomføring av energisparende tiltak real time, helt ned til den enkelte måler, sier daglig leder og gründer, Øyvind Ludvigsen.
OVERSIKT: - Energinet kan overvåke alt av energiforbruk, kostnader og gjennomføring av energisparende tiltak real time, helt ned til den enkelte måler, sier daglig leder og gründer, Øyvind Ludvigsen. Bilde: colourbox.com
Mona Sprenger
27. nov. 2009 - 15:44

Cebyc AS har sertifisert sin software i henhold til ny europeisk standard for energiledelsessystemer, DIN EN 16001.

– Energinet kan overvåke alt av energiforbruk, kostnader og gjennomføring av energisparende tiltak real time, helt ned til den enkelte måler, sier daglig leder og gründer Øyvind Ludvigsen i en pressemelding.

Varsler

Med et rapporteringssystem kan det formuleres konkrete energimål. Alarmer vil varsle energiansvarlig om avvik fra fastsatte mål, slik at tiltak kan raskt iverksettes.

Det Norske Veritas (DNV Germany GmbH) har evaluert Energinet.

– Vårt syn på energiledelse er at det er et svært teknisk drevet ledelsessystem, sier Olaf Hiebl, seniorkonsulent hos DNV Germany GmbH.

Mål

Energiledelse krever derfor konkrete målsetninger, forbruk, målinger, kostnader, kontroll, alarmer, rapporter, ansvarsfordelinger, oppgaver og frister for å kunne gjennomføre forbedringstiltak.

– Alt dette kan realiseres og innfris ved å bruke Energinet, forsikrer Ludvigsen, som er stolt av at en Trondheimsbedrift er ute med dette.

Cebyc ble etablert i 2002 i Trondheim med det mål om å utvikle et webbasert energiledelsessystem.

Siden 2008 har selskapet også vært representert i Tyskland gjennom Cebyc GmbH. Energinet er spesielt utviklet for energi- og avfallsledelse. Systemet er nå oversatt til 14 språk og blir brukt over hele Europa.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.