NETTARKIV

Først med trådløs røykdetektor

Rask røykvarsler: Den nye, trådløse røykvarsleren skal respondere raskere enn andre eldre modeller på alle typer branntilløp.
Rask røykvarsler: Den nye, trådløse røykvarsleren skal respondere raskere enn andre eldre modeller på alle typer branntilløp. Bilde: Pressekontoret
Rigmor SæthreRigmor SæthreRigmor Sæthre
1. juni 2006 - 17:06

Detektoren oppfyller samme krav som detektorer i offentlige bygg, og er godkjent i henhold til de samme EU-normer som gjelder for disse. Tidligere har ikke røykdetektorer for det private markedet klart å innfri reglene som gjelder for offentlige bygninger. Den nye detektoren er blitt utviklet av G4S, tidligere Falck Norge.

Forskjellen mellom en røykdetektor og en røykvarsler er at røykvarsleren er enkeltstående og varsler kun lokalt, mens røykdetektoren er koblet opp mot en alarmstasjon.

– Vår viktigste oppgave er å sikre våre kunder mot brann på best mulig måte. Med den nye detektorener vi i stand til å gjøre på en enda bedre måte enn tidligere, sier driftsleder Kjell Østby i G4S.Raskere respons

Østby forteller at en av de viktigste forskjellene mellom den nye detektoren og de eldre modellene er at den nye gir raskere respons ved alle typer branntilløp.

– Det er forsikringsselskapenes godkjenningsnemnd (FG) som har godkjent detektoren i henhold til gjeldende EU- og EØS-normer. Jeg håper nå at andre sikkerhetsselskaper følger etter, slik at trådløse boligdetektorer holder samme standard som FG-godkjente detektorer i offentlige bygninger, sier Østby.I innbruddsalarmanlegg

Nylig avsluttet G4S oppgraderingen av den nye røykdetektoren i innbruddsalarmanleggene til mer enn 15,000 husstander i Norge. Ifølge Østby er det nødvendig at alle familier i Norge vurderer hvor godt sikret hjemmet deres er.

– Enhver husstand må ta ansvaret for sin egen sikkerhet. Det vi kan gjøre er å levere tryggheten gjennom godkjente detektorer, systemer og ved hjelp av profesjonell installering. At vi samtidig besøker våre kunder annet hvert år for å skifte batterier i detektorene, er også bidrag til økt trygghet, sier Østby.Fornøyd forsikringsbransje

I Gjensidige forsikring er man meget fornøyd med den nye standarden. Fagdirektør Odd Rød sier: – Det hersker ingen tvil om at flere og flere ønsker seg trådløse røykvarslere i hjemmene sine. Dessverre varierer disse i nokså stor grad når det kommer til kvalitet. En detektor lik den G4S har lansert, er utvilsomt med på å sikre at branntilløp i boligen oppdages tidlig,.

Han understreker imidlertid viktigheten av at batteriet i varsleren fungerer.

– I dag finnes det 200 000 enkeltstående røykvarslere som mangler batterier i Norge. Ingen av dem fungerer slik de skal hvis de ikke har et fungerende batteri.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Schneider Electric
Forenkler bærekraftsrapportering i datasentre
Forenkler bærekraftsrapportering i datasentre

(KIlde: Pressekontoret)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.