IT

Først med strømgjerrig blåtann

GJERRIG: Den nye blåtannbrikken fra salgsdirektør Geir Langeland (t.v.) og produktsjef Thomas Embla Bonnerud hos Nordic Semiconductor bruker 99 prosent mindre strøm enn vanlige blåtannbrikker.
GJERRIG: Den nye blåtannbrikken fra salgsdirektør Geir Langeland (t.v.) og produktsjef Thomas Embla Bonnerud hos Nordic Semiconductor bruker 99 prosent mindre strøm enn vanlige blåtannbrikker. Bilde: Odd Richard Valmot
16. des. 2009 - 21:51

Norske Nordic Semiconductor er først ute med en brikke som kjører den nye superstrømbesparende versjonen av bluetooth, µBlue. Det uttales mju-blu.

Med den knøttlille brikken kan elektronisk utstyr av forskjellig slag ha trådløse forbindelser gående i årevis bare med et knappcellebatteri.Kutter 99 prosent

Bluetooth, eller blåtann, har vært en suksess, men den vanlige versjonen bruker alt for mye strøm for mange anvendelser.

Det skal den nye µBlue-standarden ordne opp i. Her er strømforbruket en hundredel eller mindre sammenlignet med dagens teknologi.

Nordic Semiconductor har spesialisert seg på strømgjerrige radiobrikker og har en stor del av verdensmarkedet for slike.

Denne kompetansen har gjort at de nå er først ute med brikker basert på den nye standarden, og de første kundene har allerede fått levert produkter.

Kø av kunder

– Det har vært en voldsom interesse for produktene våre, ikke minst fordi vi leverer dem med et komplett utviklingssett. Det har vært kø av store kunder for å få de første 50 settene, sier Thomas Embla Bonnerud, produktsjef for ultralavt strømforbruk på trådløse enheter.

Analyseselskaet IMS research anslår at markedet for rene µBlue-brikker, såkalt singlemodebrikker, vil bli på 160 millioner dollar i 2014.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.