Først med 3D i mobilen

Først med 3D i mobilen
LYSSTERK: LGs nye 3D-mobil har en 4,3 tommer LCD-skjerm som både fungerer to- og tredimensjonalt. Men kun én bruker kan se 3D om gangen. Bilde: Odd Richard Valmot

BARCELONA: Etter nettopp å ha lansert et par heftige smarttelefoner på CES i januar slår LG til igjen med nok en under Mobile World Congress. Men denne ganger er det enda mer heftig, for denne utgaven har 3D-skjerm og 3D-kamera.

Ifølge LGs sjef for mobile plattformer, dr. Jong-Seok Park så er dette en virkelig stor endring. 3D-telefoner åpner nye muligheter. Vi får se.

Det som er et faktum er at den har en veldig lyssterk 4,3 tommer LCD-skjerm som både fungerer i to- og tredimensjonalt. Skjermen har en oppløsning på 800 ganger 480 punkter og når man aktiviserer 3D så fordeles disse på hver av øynene.

Vi fikk se en tidlig utgave av telefonen, som ikke kommer i butikkene før i juni, og kan konstatere at det virker. Ulempen med slik brilleløs 3D er at bare et sett øyne kan se 3D samtidig, men det er sjelden noe problem med mobiltelefoner.

LG lanserte 3D-mobil og nettbrett under Mobile World Congress i Barcelona.
3D: Nå også på mobilen. FOTO: Odd Richard Valmot. Odd Richard Valmot

3D-kamera

På baksiden av telefonen sitter det to kameraer som til sammen kan fotografere og ta opp video i 3D. Hver av dem er på fem megapiksler.

Telefonen har kraft nok til å filme i 2D i 1080p og i 3D i 720 p. Det er selvsagt ikke mulig å få full glede av slik video på skjermen i telefonen, men man kan streame den trådløst, eller via en innebygget HDMI 1.4-port, over til en 3D-TV og de den der.

Når man filmer i 3D vil man også se 3D på skjermen.

Les også: Kino-3D i stua

LG har også innledet et samarbeid med YouTube som vil opprette et eget arkiv for tredimensjonal video. Her kan brukerne laste opp sine egne videoer, eller laste ned andres. Ifølge YouTube selv som kom på scenen for å understreke hvor viktig den nye LG-telefonen er så ser de den som en katalysator i et nytt tredimensjonalt videounivers.

I tillegg til video vil spill blir en driver i dette markedet. LG har allerede noen klar og flere kommer. De har også gjort klar en egen appstore for 3D-apps og oppfordrer folk til å utnytte dybdedimensjonen.

Les også: Nano-LED fra LG

Og: Lanserer verdens største 3D-LED

Rask

Selv om 3D kanskje er det viktigste salgsargumentet til LG har de også utstyrt nye Optimus 3G med ganske heftig maskinvare. Det er selvfølgelig en tokjerneprosessor, men den har også to minnebanker og doble kanaler mellom prosessorene og minnet.

De tre “doblingene” skal ifølge LG gi telefonen mer ytelse enn noen annen på markedet. Optimus 3D vil koste rundt 5500 kroner når den dukker opp til sommeren. Selve 3D-skjermen bidrar ikke til prisen ifølge LG.

LG lanserte 3D-mobil og nettbrett under Mobile World Congress i Barcelona.
OPTIMUS PAD: LG kaster seg også på nettbrett-bølgen med denne 8,9"-utgaven uten telefonfunksjon. Odd Richard Valmot

Nettbrett også

LG vil også være med på nettbrettbølgen og akkurat som Samsung lanserer de nå sitt eget med Googles nye nettbrettilpassede utgave av Android, versjon 3.0 med tilnavnet Honeycomb.

Skjermen er på 8,9 tommer og det er bevisst ikke større for da vil folk ikke nå frem med tomlene når de bruker det skjermbaserte tastaturet på høykant. Dessuten skal det være mulig å håndtere det godt med en hånd. Vekten er på 630 gram og det er 12,8 mm tjukt.

Skjermen har en oppløsning på 1280 ganger 768 slik at den kan vise innhold godt i bredformat.

Det spesielle med LGs nettbrett som vil være salgsklart i april er at det også har 3D-kamera på baksiden, med samme spesifikasjoner som på telefonen. Derimot har ikke Optimus Pad 3D-skjerm, men man kan ta opp video og se den på 3D-TV-en.

Frontkameraet er på 2 megapiksler og støtter videosamtaler med Googles nye GoogleTalk. Det er plass for SIM-kort, men bare for data. Brettet kan ikke brukes som vanlig telefon.

Prisen på nettbrettet oppgis til 7990 kroner.

Mer fra Mobile World Congress:

Her er Galaxy Tab som titommer

Les mer om: