OLJE OG GASS

Forsøker seg på oljefusjon

Administrerende direktør Scott Kerr i Noreco.
Administrerende direktør Scott Kerr i Noreco. Bilde: Scanpix
Trond Gram
3. feb. 2009 - 09:03

De to små oljeselskapene Noreco og Det norske kan bli større. I en melding sendt over Oslo Børs foreslår førstnevnte nå en fusjon mellom de to selskapene.

- Våre to selskaper passer perfekt sammen. Tidspunktet er rett for å videreutvikle det norske oljemiljøet, og det er i tråd med signaler fra staten, investorer og norsk leverandørindustri. Sammen blir vi sterkere og kan derfor skape flere arbeidsplasser og øke verdier for aksjonærene og oljenasjonen Norge, sier styreleder Lars Takla i Noreco i en pressemelding.

Sector, som eier en femtedel av aksjene i Noreco, har nylig kjøpt seg opp til å eie 16,9 prosent av aksjene i Det norske. Det har ført til spekulasjoner om en en mulig sammenslåing av de to selskapene. Nå kom forslaget.

Sammenslåing

Noreco har i løpet av de siste månedene vurdert muligheten for en sammenslåing med Det norske, som er resultat av en sammenslåing av DNOs operasjoner på norsk sokkel og det trondheimsbaserte oljeselskapet Pertra i 2007.

Første kvartal med overskudd

En sammenslåing av Noreco og Det norske vil skape det største uavhengige oljeselskapet på Oslo Børs, etter Statoil.

Selskapet vil ha en portefølje bestående av produserende felt, nye funn og letelisenser i Norge, Danmark og Storbritania.

Milliardselskap

Den samlede produksjonen fra ti felt er rundt 18.000 fat oljeekvivalenter per dag.

Det norske er storebror av de to selskapene med en markedsverdi på over to milliarder kroner.

Det fusjonerte selskapet vil ha en markedsverdi i overkant av fire milliarder kroner basert på dagens markedspris, og vil ikke ha behov for å hente inn mer kapital for det planlagte investeringsprogrammet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.