ARBEIDSLIV

Forskningssamarbeid i nytt selskap

Atle Abelsen
1. feb. 2002 - 13:00

Raufoss Technology & Industrial Management AS (RTIM) ble etablert av Raufoss ASA ved årsskiftet, og nå har Sintefs investeringsselskap Sinvent kjøpt 34 prosent av aksjene i selskapet.

Støtter norsk industri

- Dette har vi gjort med bakgrunn i våre ambisjoner om å støtte FoU og næringsutvikling i norsk industri, sier forskningsdirektør Unni Steinsmo hos Sintef til tekblad.no.

Selskapet vil med sine 50 ansatte omsette rundt 50 millioner kroner i år på å drive med forskning og utvikling (FoU) innenfor områdene materialteknologi og teknologiledelse.

Også andre kunder

- RTIM skal dekke Raufoss eget behov til deres egen produksjon og bedriftsutvikling. Men vi vet at det også er stor etterspørsel etter denne typen kompetanse i norsk industri. RTIM vil derfor tilby sine tjenester også til vareproduserende, globalt konkurranseutsatt industri som RTIM-eierne velger som strategiske kunder, sier Steinsmo.

I en pressemelding fra RTIM heter det at RTIM skal skape en ny og spennende arena hvor forskningsmiljøene i samarbeid med globalt konkurranseutsatte industrilokomotiv skal utvikle løsninger innen Materialteknologi og Teknologiledelse som gir konkurransefortrinn.

RTIM har ambisjoner om å skape et miljø som tiltrekker seg de beste fagarbeidere og akademikere hvor erfaring , ferdighet og teori samkjøres til innovative og "grensebrytende" teknologiske løsninger.

Kjerneområdene er materialteknologi (metallurgi, polymerteknologi, simulering og styrkeberegning/produktkarakterisering, verksted, pilotanlegg og prototyper, produktlaboratorium og materiallaboratorium) og teknologiledelse (organisasjons- og personalutvikling, logistikk, produksjonsteknikk, sikkerhets-, pålitelighets-, og sårbarhetsanalyser og prosjektstyring).

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.