NETTARKIV

Forskningspris for mobil IP

Bryhni får prisen for sin forskning innen standarden mobil IP og sitt bidrag til å utvikle sømløs kommunikasjon på tvers av teknologier. Utdannings- og forskningsminister Kristin Clemet foresto prisutdelingen under et forskningsseminar på Fornebu nylig.

Temaet for årets pris var "Teknologier og systemer som muliggjør nye tjenester". I juryens begrunnelse heter det: "Årets vinner har vært en pioner i å se mulighetene ved mobil IP og de nye radioteknologiene på et tidspunkt da det rådende paradigmet for bredbånds mobile tjenester var UMTS. Han har vært, og er, svært aktiv både innen akademia og næringsliv. I dette skjæringspunktet har han vist stor evne til å kombinere grunnleggende teori med praktisk og kommersiell realisering av sine ideer".

Etter fullført doktorgrad startet Bryhni sin karriere med å etablere eget firma, og han er nå teknisk direktør i Birdstep Technology ASA. Han er en mye benyttet foreleser og foredragsholder og har på en glimrende måte bidratt til å informere og skape dialog om de nye konseptene han jobber med.

- Haakon Bryhni var tidlig ut med å vise vei innen et område som nå er i sterk vekst. Det vil trolig åpne opp for tjenester vi etter hvert vil få et like selvfølgelig forhold til som vi i dag har til e-post og mobiltelefoni, sier Berit Svendsen, juryformann og konserndirektør for teknologi i Telenor.

(fh)

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.