SAMFUNN

Forskning til folket

4. okt. 2001 - 19:58

–Tradisjonelt har de akademiske miljøer vært representert, og i år var det et mål å få med det private næringsliv og skape en arena der forskere møtes, sier prosjektleder for Forskningsdagene Siv Natvig i Norges forskningsråd. Og mange er fornøyde, blant andre arrangørene i Bergen.

Et samarbeid mellom institusjonene i byen om et forskningstorg på Zachariasbryggen ble en stor suksess, mener Jo Høyer ved Havforskningsinstituttet. Felles annonsering og kronikkserier i lokalavisene vekker bergensernes interesse. – Men en del ansatte vegrer seg for å holde foredrag i et slikt miljø, og kan føle at de blir pådyttet Forskningsdagene, sier Egil Ertresvaag ved Høgskolen i Bergen.

Trege trøndere møtte ikke opp da Høgskolen i Sør-Trøndelag (HiST) forsøkte å få større intern oppmerksomhet om Forskningsdagene. Entusiasmen var stor blant foredragsholderne, men studenter og ansatte prioriterte ikke å være med. På spørsmål om Forskningsdagene oppfattes som et pliktløp, svarer prorektor ved HiST Ragnhild Collin-Hansen både ja og nei.

– Det er bra å bruke en dag i året til å løfte frem forskningen, ytre press er nyttig, sier hun. I motsetning til universitetene har ikke høgskolene tradisjonelt drevet med forskning. De siste årene har derimot kravet kommet, og Forskningsdagene kan dermed være med på å heve bevisstheten i eget hus hos høgskolene, mener Siv Natvig.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.