ENERGI

Forsinket strøm-revolusjon

Wireless Reading Systems AS (WRS) i Moss er et norsk radiobasert alternativ i markedet for avlesing av strømmålere.

De introduserte for vel to år siden et system for optisk avlesning av målerne som skulle revolusjonere hele markedet. Det skulle blant annet bli langt billigere enn konkurrentenes systemer.

Men alt har ikke gått på skinner for WRS. Prosjektleder Kjetil Wirkola innrømmer at de har støtt på tekniske problemer, og at de i sin første versjon har måttet gå veien om konvensjonell pulstelling for avlesningen.

- Vi har imidlertid nå inngått en kontrakt med Nordmøre Energi hvor leveransene starter til sommeren. Der vil vi benytte optisk avlesning. Det dreier seg i første omgang om en leveranse på 1000 enheter, med ytterligere 9000 enheter på et senere tidspunkt, sier Wirkola.

Avskalling

WRS har ikke klart å komme på markedet i henhold til sin opprinnelige plan. I et knusktørt kapitalmarked har de vært avhengige av å skaffe seg kapital for videre drift. Derfor er Energy Market Systems (EMS), som WRS fusjonerte med i 2001, solgt med 70 prosent til danske Kanstrup.

Tidligere markedssjef i WRS, Morten Braarud, fulgte med på lasset. Han er nå daglig leder i EMS.

- Kravene om automatisk måleravlesning for storforbrukere fra neste år vil sette fart på markedet. Både vi og våre konkurrenter kjemper nå for fullt om innpass hos disse kundene. Viktig i denne sammenheng er å kunne tilby en plattform som kan skaleres ut til også å omfatte private husholdninger senere. Nettselskapene er ikke interessert i å måtte administrere to vidt forskjellige systemer, sier Braarud.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.