BYGG

Forsinkede tog på åpningsdagen

Drammenbanen var rammet av to feil som førte til forsinkelser mandag morgen.
Drammenbanen var rammet av to feil som førte til forsinkelser mandag morgen. Bilde: Scanpix
9. aug. 2010 - 08:31
  • Oppdatert 10:29

Lovnaden var «et bedre og mer pålitelig togtilbud», etter at det har foregått arbeid på banen dag og natt de siste ukene, men mandag morgen var flere tog likevel forsinket.

Havari og strømproblemer

Like før klokken 10 meldes det om at et tog sperrer linjen mellom Lysaker og Skøyen slik at bare det ene sporet kan benyttes.

– Det er et tog som har havarert på grunn av en teknisk feil, og folk må regne med forsinkelser på mellom 15 og 20 minutter, sier pressevakt Trude Isaksen i jernbaneverket til NTB.

Og dette er definitivt ikke den eneste forsinkelsen i togtrafikken mandag morgen: Togene på Drammensbanen ble forsinket etter tekniske feil med et tog og strømforsyningen i morgentimene mandag, mens Sørlandsbanen var rammet av forsinkelser på grunn av manglende tog. I tillegg var toget mellom Asker og Spikkestad forsinket, også på grunn av problemer med strømforsyningen.

– Hendelige uhell

Jernbaneverket synes det er beklagelig at togpassasjerene rammes av forsinkelser.

– Tekniske problemer som problemer med strømforsyning og feil på togene er imidlertid hendelige uhell som det dessverre ikke går an å garantere seg mot, sier Isaksen.

I tillegg til de omfattende problemene på Østlandet, var flere lokaltog på Jæren forsinket mandag morgen, ifølge Jernbaneverket. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.