BYGG

Forsikringsrådgiver tiltalt for å ha lurt 48 eldre kvinner til å satse på eiendomsprosjekter

Til sammen skal kvinnene ha tap 41 millioner kroner.

Operasjon Silver Ladies er ferdig etterforsket. Det er 48 eldre kvinner som skal ha tapt rundt 41 millioner kroner på investeringer som ikke hadde noe for seg.
Operasjon Silver Ladies er ferdig etterforsket. Det er 48 eldre kvinner som skal ha tapt rundt 41 millioner kroner på investeringer som ikke hadde noe for seg. Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix
15. okt. 2018 - 09:26

En tidligere forsikringsrådgiver er tiltalt for grovt bedrageri, grov utroskap og hvitvasking for å ha lurt 48 eldre kvinner til å satse på eiendomsprosjekter.

Etter fem års etterforskning er tiltalen i politiets såkalte Operasjon Silver Ladies klar. Ifølge tiltalen på ni sider som Dagens Næringsliv siterer, har den tidligere forsikringsrådgiveren fått kvinnene til å investere nesten 41 millioner kroner i flere eiendomsprosjekter.

Fra 2003 til 2013 skal han ifølge anklagene ha villedet de 48 eldre kvinnene og én mann til å sette fra noen hundre tusen til flere millioner kroner hver i prosjektene.

Les også

– Han ga uttrykk for at det var tale om sikre investeringer som ville bli tilbakebetalt og som ville gi høyere avkastning enn å ha pengene plassert i banken, skriver statsadvokat Kari Hangeland Buvik i tiltalen.

Kjøpt til overpris

I tillegg til bedrageriet er forsikringsrådgiveren tiltalt for grov utroskap og hvitvasking.

– Investeringsobjektene ble kjøpt til overpris, og kjøpesummen ble ikke tilført investeringsselskapene for utvikling av investeringsobjektene, heter det i tiltalen.

Politiet vil kreve erstatning på vegne av de eldre investorene for flere millioner.

Les også

– Han har hele tiden gitt uttrykk for at han ikke har gjort noe straffbart, og det fastholder han fortsatt, sier mannens forsvarer Erling Olav Lyngtveit.

Hvert av punktene i tiltalen kan straffes med inntil seks år i fengsel.

 
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.