PRODUKSJON

Fornyer seg

27. apr. 2001 - 02:03

Norsk Forening for Automatisering (NFA) har vært for anonym de siste årene. Det har resultert i en dalende og aldrende medlemsmasse. Med hjelp av ny strategi, en nyansatt daglig leder og et eget sekretariat har den 43 år gamle foreningen fått en egen identitet. Lars Annfinn Ekornsæter heter mannen som skal gjøre NFA til den norske automatiseringsbransjens viktigste møteplass.

– Jeg er overrasket over at det er så få personer og bedrifter med arbeid innen automatiseringsfag som kjenner til foreningen. Minst dekning har vi hos små og mellomstore leverandører og bedrifter, mens automatiseringsmiljøene i store bedrifter og innen forskning kjenner godt til oss, sier han til Teknisk Ukeblad.

Ved å følge opp en rekke punkter i strategiplanen om ble lagt av NFAs styre i fjor, håper Ekornsæter å få med 15-20 prosent av den potensielle medlemsmassen på 10-15.000 personer i løpet av tre-fire år.

Base på Sørlandet

Tidligere hadde NFA et styre, men ingen daglig leder. Sekretariattjenester ble kjøpt av Industriens forening for elektroteknikk og automatisering (Ifea). Ekornsæter startet i den nyopprettede sjefstillingen den 1. januar i år. Den 1. april opprettet han et sekretariat på Sørlandets Teknologisenter i Grimstad.

En informasjons- og vervekampanje med vervepremier er startet, og en ny hjemmeside er åpnet. Den skal bli medlemmenes nye møteplass og kommunikasjonskanal. Foreningen har også fått ny e-post adresse: nfa@nfaplassen.no.

Ekornsæter har også planer om å utvide samarbeidet med høgskoler og universiteter. – På utdanningsinstitusjoner finnes medlemmer og potensielle medlemmer som kan gi oss råd og vink om hvilke tilbud foreningen bør ha. Jeg hadde nylig et møte med Høgskolen i Agder, som ønsker å etablere et samarbeid.

Rådgivende forening

NFA-sjefen har et sterkt ønske om å få til et forum for kompetanseoppbygging. Et annet nytt medlemstilbud som er på gang, er kontaktformidling og rådgivende tjenester. – NFA er i ferd med å etablere et eget ekspertpanel som skal fungere som kompetanseformidlere og ambassadører for automatiseringsfaget.

Kursvirksomheten skal også utvikles, blant annet et informasjons- og opplæringskurs om Oljedirektoratets nye regelverk for sikkerhetsrelatert utstyr.

På foreningens årsmøte i Oslo den 26. april skal strategiplanen for 2002 spikres. Der skal også sosialantropolog og professor ved Universitetet i Oslo, Thomas Hylland Eriksen, holde foredrag.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.