IKT

Fornyer eNorge

16. mai 2001 - 14:15

– Kompetansen, erfaringene og teknologien er ikke borte. Tvert imot. Det er når den nye teknologien og de nye løsningene etter hvert blir allemannseie, at vi vil oppleve de største endringene, sier Knudsen.

To av tre er på nett

Statsråden peker på at halvparten av landets husstander er knyttet til internett. To av tre nordmenn har adgang til nettet hjemme eller på jobben. IT-næringen er nå landets nest største landbaserte næring, med 220 milliarder i omsetning i fjor.

– Da Arbeiderpartiet overtok for litt over et år siden, innså vi tidlig at det var behov for en sterkere koordinering av IT- politikken, sier Knutsen. Hun var raskt ute med å lansere eNorge som et samlende tiltak for det offentlige Norge. eNorge er en fornorsket utgave av eEurope, som utvikles av EU.

Versjon 3.0

Tydelig inspirert av programvarebransjen lanserer regjeringen stadig nye, oppgraderte utgaver av eNorge. Versjon 3.0 skal offentliggjøres den 11. juni. 16 departementer bidrar til dokumentet. Målet er å få med alle i den nye versjonen som spesielt vil videreutvikle og konkretisere miljødimensjonen ved en bærekraftig IT- politikk.

Spørsmålet blir om den nye planen i større grad enn de to første versjonene blir konkret, og hvordan den er egnet til å takle landets IT-utfordringer. Mange husker nok et yppelig tiltak som Norge Digitalt, som ble ferdig for snart et år siden. Det er en konkret handlingsplan for hvordan Norge skal kartlegges digitalt, både på sjø og land. Planen vil kunne bidra til store besparelser, både i penger og menneskeliv, men nå ligger den og venter på enda flere utredninger. I mellomtiden løper taksameteret.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.