ENERGI

Fornybarinvesteringene i fjor var de laveste siden 2010

Ikke siden 2010 har norske fornybarinvesteringer vært lavere enn hva de var i 2023. Samtidig økte investeringene i oljebransjen. 

Norge skal omstille energibransjen til å bli fornybar i takt med det grønne skifte, men fornybarinvesteringene i fjor var de laveste siden 2010.
Norge skal omstille energibransjen til å bli fornybar i takt med det grønne skifte, men fornybarinvesteringene i fjor var de laveste siden 2010. Foto: Ole Berg-Rusten/NTB
5. jan. 2024 - 12:10

Direktør Åslaug Haga kaller det er paradoks at investeringene i fornybar energi synker på samme tid som vi skal energiomstille og elektrifisere hele samfunnet.

– Denne trenden må snus sporenstreks, av hensyn til klima, strømpriser og arbeidsplasser, sier hun til NTB.

Organisasjonen har samlet fornybarstatistikken for fjoråret, og ett av hovedfunnene er at investeringer i kraftproduksjon har falt de siste tre årene, mens de har økt i petroleum.

I tillegg har investeringene i fornybar kraftproduksjon ikke har vært lavere siden 2010, og ny kraftproduksjon satt i drift har ikke vært lavere siden 2015.

– En del av den investeringshemmende politikken regjeringen har ført, er nå fjernet. Vi tror det betyr at proppen løsner nå, og at vi fremover kommer til å se økte investeringer i fornybar energi, sier Haga.

Les også

Longyearbyen vil sende ekstra strømregning til fire statlige selskap

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.