ENERGI

Fornybar energi kan løse fremtidens energikriser. Men hva skal vi gjøre mens vi venter på det grønne skiftet?

Mer sol- og vindkraft kunne gjort dagens energisituasjon enklere. Men det er fortsatt lang vei igjen før EU har nådd sitt mål om 40 prosent fornybar energi: ­– Det mest effektive vi kan gjøre er å spare energi, sier FN-klimaforsker.

EU-landene har blitt enige om et mål på 40 prosent fornybar energi innen 2030. I mellomtiden står Europa i det som kan bli en langvarig energikrise, og EU er i full gang med å mane til sparing av den energien som finnes.
EU-landene har blitt enige om et mål på 40 prosent fornybar energi innen 2030. I mellomtiden står Europa i det som kan bli en langvarig energikrise, og EU er i full gang med å mane til sparing av den energien som finnes. Foto: EU-kommisjonen
Sara EngesvikSara EngesvikJournalist
18. aug. 2022 - 12:00

Samtidig som vi venter på at verden skal bytte ut fossil energi med fornybar, har allerede kilden til den nye energien, nemlig været, blitt mer uforutsigbart.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.