KRAFT

Fornybar energi blir Hagas store sak

GRØNN SATSING: Åslaug Haga skal investere all sin tyngde i økt satsing på fornybar energi, melder flere kilder.
GRØNN SATSING: Åslaug Haga skal investere all sin tyngde i økt satsing på fornybar energi, melder flere kilder. Bilde: Joachim Seehusen

Odd Roger Enoksen har slitt med å få gjennomslag i regjeringen.

Senterpartiet setter nå inn sin sterkeste politiker for å få fortgang i arbeidet med utbygging av fornybar energi, melder flere riksmedier.

Større gjennomslag

En kilde sier til NTB at det er krevende å få gjennomslag for viktige miljø- og klimaprosjekter i Olje- og energidepartementet. Ved å plassere en partileder der, regner man med større gjennomslag.

Olje- og energidepartementet er i realiteten det viktigste departementet når det gjelder miljø- og klimautfordringene.

- Det har vært mange store saker som har vært diskutert som ikke har fått de resultatene både Enoksen og mange andre i regjeringen egentlig har ønsket å få til, sier Svein Sundsbø i Norsk Industri til TU.no.

Mangler satsing

Sundsbø viser til at støtteordningen for fornybar energi som ble etablert i stedet for ordningen med grønne sertifikater, ikke har ført til nevneverdig satsing på fornybar energi i Norge.

Norge har store uutnyttede ressurser når det gjelder produksjon av bioenergi. Sverige har kommet mye lenger.

Bellona-leder Frederic Hauge mener Enoksen har vært en katastrofe som statsråd

Sundsbø er positiv til at Åslaug Haga nå overtar for Enoksen.

Haga ingen junior

- Når Senterpartiet velger å investere partilederen i denne statsrådposten, må det tolkes som at de er opptatt av å få til mer positive resultater på energiområdet. Haga er ingen junior, og hun har vist til positive resultater før, sier Sundsbø, og viser til at Haga i stor grad har fått æren for å ha løftet kommunenes økonomi.

Åslaug Haga kan regjeringsapparatet godt. Hun har tidligere vært kulturminister og har også bakgrunn som statssekretær både på Statsministerens kontor og i Utenriksdepartementet.

Haga vil også få ansvaret for å lande regjeringens store månelandingsprosjekt, rensing av gasskraftverk, samt å skape et mer industrivennlig regime.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.