MENINGER

Fornuftig å lytte til FNs klimapanel

FORFATTEREN: President i Tekna, Marianne Harg.
FORFATTEREN: President i Tekna, Marianne Harg. Bilde: Ståle Andersen
Tormod Haugstad
29. okt. 2009 - 13:33

Ansvarlig redaktør Tormod Haugstad i Teknisk Ukeblad skriver i lederartikkelen 22. oktober at det ikke er lett å bli hørt om man som forsker har hatt motforestillinger til CO2-utslippenes betydning for miljøet.

Dette er redaktørens kommentar til bladets hovedoppslag om forskere som er ”lei av CO2-hysteriet.”

Les lederen: Hva er sannheten om klimaet?

Ikke enig

Tekna deler ikke synspunktet om at FNs klimapanel og regjeringer og organisasjoner som arbeider for en forpliktende klimaavtale i København er hysterikere.

Tekna baserer sitt klimaengasjement på det vi i dag anser som best tilgjengelig kunnskap om hvordan CO2-utslipp påvirker klimaet. Vi synes det er fornuftig å lytte til FNs klimapanel, som er sammensatt av svært mange dyktige forskere fra hele verden.

Det vil alltid være ulike meninger om forskningsresultater, men det gjør ikke klimapanelet mindre troverdig at så mange slutter opp om dets konklusjoner.

Viktig

Vi registrerer at ”Klimarealistene” får bred omtale i TU. Det er viktig at de får komme til orde i en seriøs sammenheng.

Vi får best faglig ståsted når hypoteser og teorier blir utfordret og diskutert. Det som derimot vil være uheldig, er om vi lar føre var-prinsippet vike fordi skeptikere og lobbyister sår tvil om FN-panelets konklusjoner.

Tekna mener at vi ikke kan la være å gjøre noe med klimagassproblemet selv om også andre faktorer kan ha betydning.

Pådriver

Det er ikke er mangel på kunnskap som vil kunne torpedere en klimaavtale i København i desember, som redaktøren synes å mene.

Problemet er nok heller å få verdens regjeringer til å bli enige om å ta den politiske og økonomiske belastningen ved å gjennomføre reelle klimakutt. For vår del ser vi også store muligheter i å utvikle og ta i bruk miljøteknologi.

Derfor vil Tekna være en pådriver for en forpliktende klimaavtale i København!Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.