SAMFUNN

Fornøyd med utdanningsmillioner

– Det er en helt avgjørende finansiering for oss. Det første kullet uteksamineres etter fem års studier våren 2002 – før var det fire og et halvt år sier Rektor Emil Spjøtvold ved Norges Teknisk- Naturvitenskapelige Universitet (NTNU)

NTNU-rektoren er også godt fornøyd med de 158 nye stipendiatstillingene som gis til unversitetene og høgskolene.

– De følger nå opp signalene fra forskningsmeldingen. Dette er helt nødvendig, vi ligger langt etter våre nordiske naboland i doktorgradproduksjon.

Skeptisk til post.doc

Noe mer forbeholden er Spjøtvold om de 46 post.doc-stillingene.

– Akkurat nå er det jo en nedgang i produksjonene av doktorrander. For å sikre rekrutteringen burde vi hatt rom til å hente post.doc-kandidater fra utlandet.

Det vil helt sikkert bli større behov for flere post.doc-stillinger etter hvert. Vi står overfor et stort fornyelsesbehov. Mange vil gå av med pensjon i løpet av få år, spesielt innen teknologifagene og realfagene.

Positive også i Bergen

Ved Universitetet i Bergen er direktør Kåre Rommetveit godt fornøyd med de 158 nye stipendiatstillingene og de 46 nye post.doc-stillingene som regjeringen foreslår i budjsettet for neste år.

– Dette er ting vi har bedt om og det er et helt klart behov. Men vi skulle ønsket oss en annen fordeling mellom stipendiatstillinger og post.doc-stillinger.

I tillegg til en annen fordeling ønsker Rommetveit seg større fleksibilitet i fordelingen. I budjsettproposisjonen fra KUF heter det at målet til regjeringen er å øke tallet på rekrutteringsstillinger med minst 150 i 2001 og 2002, og deretter minst 200 de neste tre årene frem til 2005

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.