INDUSTRI

Fornøyd med innovasjonssatsing

Regjeringen la i dag frem en plan for å støtte innovative bedrifter i en oppstartsfase. Norsk Industri liker det de ser.

FORNØYD: Direktør i Norsk Industri, Knut Sunde, tror regjeringens nye strategi vil gagne industribedrifter.
FORNØYD: Direktør i Norsk Industri, Knut Sunde, tror regjeringens nye strategi vil gagne industribedrifter. Bilde: Scanpix
27. apr. 2012 - 18:22

– Dette er i tråd med innspill fra Norsk Industri, og dermed signaler vi liker. Det vil imidlertid koste penger. Vi ser fram til statsbudsjettet for 2013, som vil avgjøre i hvor stor grad det kan utløse nye prosjekter, sier Knut E. Sunde, direktør i Norsk Industri i en pressemelding.

Skal sikre vekst

Målet med stortingsmeldingen «Verktøy for vekst», som ble lagt fram fredag, er altså å opprette seks landsdekkende såkornfond som skal støtte nye, innovative og internasjonalt konkurransedyktige bedrifter.

- Kan bli et løft

Næringsminister Trond Giske foreslår også å flytte eierskapet for Investinor fra Innovasjon Norge til Næringsdepartementet. Han vil i tillegg opprette Invest in Norway for å hjelpe med tilretteleggingen for utenlandske direkteinvesteringer i Norge.

– Dette kan bli et løft for næringen. Vi ser fram til å se innretningen av såkornfondene og mandatet til Investinor, sier Sunde.

Tetter et hull

Innovasjon Norge og SIVA får sentrale roller i satsingen og skal jobbe for å skape større prosjekter som pilot- og testanlegg.

Ifølge Norsk Industri har dette vært et hull i virkemiddelapparatet som nå har blitt mindre.

Viktig for bioteknologien

Sunde trekker i tillegg fram bio- og helseteknologi som to satsingsområder i norsk industri som vil dra nytte av ordningen.

- Bio- og helseteknologi er en langsiktig industri med stort behov for investeringskapital. Både Investinor og såkornfondene vil bidra til å redusere risikoen og bidra med kapital, sier han.

Les også:

Her legges grunnlaget for fremtidige millionbedrifter

Larry Page var på studiebesøk hos Fast

Siri Skøien er årets Gründerkvinne

– Norsk utdanning er ikke god nok 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.