NYHETER

Forlik mellom CJV-E18 og Statens vegvesen

Det økonomiske oppgjøret mellom partene etter at kvikkleira tok gamle E18 vest for Lillesand for fem år siden, er endelig i havn. I juni i år inngikk partene forlik.

Hektisk aktivitet for å anlegge ny trase etter at kvikkleira tok gamle E18 vest for Lillesand i 2009. Foto: Thor Søndenaa
Hektisk aktivitet for å anlegge ny trase etter at kvikkleira tok gamle E18 vest for Lillesand i 2009. Foto: Thor Søndenaa
Thor Søndenaa
11. aug. 2014 - 09:38

I et felles prosesskriv til Kristiansand tingrett har partene i saken, CJV-E18 og Statens vegvesen, meddelt at de er blitt enige om et utenomrettslig forlik som også omfatter saksomkostninger i saken, melder Agderposten.

Utrasingen av gamle E18 ble utløst av arbeid med ny gang- og sykkelveg i et område med gammel kvikkleire (se Våre Veger nr 5/2009). På rekordtid – en drøy uke - mens vegen var helt stengt, maktet Vegvesenet å prosjektere og anlegge ny vegbane. Også takket være en velvillig grunneier. Det økonomiske oppgjøret mellom partene har imidlertid drøyd ut i flere år og en rettssak var nå nært forestående.

Prosjektleder Nils Ragnar Tvedt  i Statens vegvesen har tidligere anslått kostnadene ved omleggingen til et sted mellom 10 og 15 mill. kr.

Saken er nå løst ved at CJV-E18 betaler 2,6 mill. kr. til Vegvesenet heter det i prosesskrivet fra partenes advokater, Jørgen Svartebekk (CJV-E18) og Helge Røstum (Statens Vegvesen).

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.