ARKIVNYHETER

Forlenget anbudsfrist for E 18

De som har lyst til å anlegge ny E 18 mellom Homstvedt og Melleby, får mer tid å regne på. Den opprinnelige anbudsfristen var 16. januar. Den nye er 12. mars. Ill.: Statens vegvesen
De som har lyst til å anlegge ny E 18 mellom Homstvedt og Melleby, får mer tid å regne på. Den opprinnelige anbudsfristen var 16. januar. Den nye er 12. mars. Ill.: Statens vegvesen
16. jan. 2012 - 12:35

Strekningen som Vegvesenet vil ha pris på, går mellom Homstvedt og Melleby i Eidsberg kommune. Prosjekteringen ble igangsatt på grunnlag av en håndbok basert på Norsk Standard 3430. Siden den gangen har det kommet en ny håndbok basert på Norsk Standard 8406.

De som arbeider på prosjektet regnet med at man kunne fortsette å bruke den håndboka som gjaldt først, men det kunne de ikke.

- Vi fikk beskjed fra Vegdirektoratet om den nye håndboka skulle brukes som mal. Derfor måtte vi gjøre noen forandringer i konkurransegrunnlaget. Det førte til utsettelsen, sier byggeleder for Homstvedt-Melleby, Jørn A. Pettersen.

- Hvilke følger får det for de som skal bruke vegen?

- Ingen. Fristen for ferdigstillelse var opprinnelig satt til 1. juli 2014, og den gjelder den fortsatt. Byggetiden var romslig i utgangspunktet. Vi kommer ikke i gang med asfalteringen før rundt 1. mai uansett, sier Pettersen.

Den nye E 18 skal innsnevres fra fire til to felt mellom Homstvedt og Melleby. Østover fra Homstvedt blir det 1,7 km fire-feltsveg, deretter 0,5 km tre-feltsveg og til slutt 2,1 km to-feltsveg. Det blir midtdeler på hele strekningen.

Den som får kontrakten skal også anlegge 3,5 km lokalveger og 0,6 km driftsveger.

Strekningen Homstvedt-Melleby er andre entreprise på ny E 18 mellom Momarken og Melleby. Den første ble lyst ut tidligere. Kontrakten verd 268 millioner kroner gikk til Veidekke, som må gjøre vegen klar til bruk innen 10. oktober 2013.

Styringsrammen for hele parsellen Momarken-Melleby er på 916 millioner 2011-kroner.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.