BYGG

Forlater RIF til fordel for Skanska

BYTTER JOBB: Siri Legernes, administrerende direktør i Rådgivende Ingeniørers Forening (RIF), går til Skanska.
BYTTER JOBB: Siri Legernes, administrerende direktør i Rådgivende Ingeniørers Forening (RIF), går til Skanska. Bilde: RIF

Etter å ha vært administrerende direktør i Rådgivende Ingeniøreres Forening (RIF) i fire år, har Siri Legernes takket ja til ny jobb som konserndirektør i Skanska. Hun begynner i stillingen 1. mars.

RIF har engasjert et hodejegerfirma som skal finne Legernes' etterfølger. TU vet at RIF allerede har foreslått fem kandidater med fem forskjellige profiler. Nå blir det opp til styret å bestemme hvilken profil de vil ha på sin nye toppsjef.

Nye utfordringer

Siri Legernes skal blant annet ta over noen av oppgavene Hanne Rønneberg hadde før hun ble ansvarlig for Green Construction i Skanska AB. Hun vil både få ansvar for nye strategiske satsingsområder og operative enheter (regioner) i selskapet.

- Dette er en helt annen type utfordringer med operativt ansvar. Jeg har opplevd Skanska som et spennende og moderne selskap med mye utviklingsvilje, og som dessuten har mye kompetanse internasjonalt som de bevisst arbeider med å utnytte i hele konsernet, sier Legernes i en pressemelding.

Kompetanse og samarbeid

Legernes vil foreløpig ikke fortelle hva de nye strategiske satsingsområdene er, fordi kabalen ennå ikke er ferdig lagt.

Imidlertid er hun klar på hva de første utfordringene hun vil ta tak i er:

- Det er avgjørende å få til bedre samarbeid mellom rådgivende ingeniører, arkitekter og Skanska som entreprenør. Bedre kompetanseoverføring er viktig, og vi må klare å få synergier mellom de forskjellige prosjektene og kompetansemiljøene, sier hun til TU.no.

Gleder seg

Siri Legernes er femti år gammel, utdannet sivilarkitekt, og har lang erfaring fra Statens Vegvesen før hun begynte i RIF.

Administrerende direktør i Skanska, Geir M. Aarstad, er glad for at Legernes begynner hos dem:

- Vi får en ressursperson inn i selskapet. Hennes erfaring fra RIF vil være verdifullt i Skanskas arbeid med å styrke samspillet med rådgivermiljøet, sier Aarstad i en pressemelding.

Les mer om:
Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.