KLIMA

Forlanger at SV skvises om oljeboring

Odd Eriksen vil ikke la SV være til hinder til oljeutbygging.
Odd Eriksen vil ikke la SV være til hinder til oljeutbygging. Bilde: Scanpix
14. apr. 2010 - 07:08

Tidligere Ap-statsråd Odd Eriksen krever i VG at partiet skjærer gjennom og sørger for at SV ikke står i veien for et mulig oljeeventyr utenfor Lofoten.

Forventer utredning

– Dokument for dokument viser at vi må gå videre i arbeidet, og vi forventer at regjeringen går videre med en konsekvensutredning som vil kunne åpne for oljeleting, sier den tidligere nærings- og handelsministeren til VG.

Og Eriksen er ikke alene. Også i Troms er det liten tvil om hva som er viktigst av et fortsatt regjeringssamarbeid med SV, eller et mulig oljeeventyr i nord.

– Vi kan ikke sitte og se på at hele næringsutviklingen her oppe går føyken bare fordi noen få er opptatt av å verne, sier fylkesrådsleder Pia Svensgaard (Ap) i Troms.

– Nordland trenger dette

Hun kaller det et «et svik »og «feigt» hvis regjeringen ikke går for en konsekvensutredning.

– Hvis VGs lekkasje onsdag stemmer, og ikke engang worst case scenario vil føre til nevneverdig skade på fiskebestanden, er vi nødt til å gå videre med en konsekvensutredning, sier Svensgaard

Ifølge Eriksen er stemningen i Nordland klar.

– Lokale målinger viser stor enighet om at det må gjennomføres en konsekvensutredning. Nordland trenger dette, og vi kan ikke godta at potensialet ikke undersøkes. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.