IKT

Forført av CeBit

19. apr. 2001 - 15:22

Det er vel overflødig å si at fire dager ikke var nok, men du verden for noen vyer og ideer man fikk!

I år talte jeg 17 norske utstillere på CeBit. Visst spiller det en rolle hva og hvordan de forbereder og gjennomfører utstillingen – og ikke minst hvordan de følger opp de interesserte etterpå. Men allerede i løpet av messen fikk jeg høre mange kommentarer om svært positive reaksjoner, og ikke minst vellykket kontakt med kunder på høyt og på riktig plan. Når Eksportrådet straks går i gang med å planlegge neste års fellesaktivitet, håper vi derfor at enda flere selskap deltar og ikke glimrer med sitt fravær, slik blant annet Dagens Næringsliv nylig rapporterte.

Dingser og mobiler

CeBit byr på mye for enhver smak. Maskiner, kabler, knotter og ikke minst mus. e-postmus, froskemus, skinnende i oransje og knallblått. Her var det programvare for multimedia og søkelys på teknologiforskning. Flere tyske forbundsstater hadde egne utstillinger hvor forskningsprosjekt ble vist frem og partnere var ettersøkt.

Det som allikevel stod øverst på listen, var det mobile Internett. Bluetooth- produktene er i ferd med å bli klare til levering. Utviklingsprodukter for å lage egne Bluetooth-løsninger var klare, og den ene trådløse muligheten etter den andre ble vist frem.

Sikkerhet og økonomi

Hastighet, sikkerhet og betaling var tre stikkord som ble spesielt fokusert. GPRS er kommet til Tyskland og er tilgjengelig over hele landet, NTT DoCoMo kunngjorde at W-CDMA-løsninger med multimedietelefoner vil bli lansert i Japan om et par måneder, og de viste produktene.

Sikkerhet ved overføring av trådløs informasjon fikk vi flere eksempler på. WapMe Systems tilbyr Wap kryptering, og identifikasjon fra BioID eller fingeravtrykkgjenkjenning i bilen ble demonstrert av Siemens.

Brokat tilbyr Payment Portal som kobler leverandører til betalingsinstitusjoner, og mikrobetaling kan sikres ved å akkumulere betalingene. Kanskje kreves det en minimum omsetning på for eksempel 20 kroner per år, sa Brokat-representanten.

Tyskland venter

Mer interessant er det kanskje hvordan norske selskap kan gjøre seg nytte av all denne informasjonen og teknologien som åpner mulighetene. Hardwareløsningene er på plass, og det som ennå mangler – men som kommer utrolig raskt – er løsningene som utnytter de nye mulighetene. Velg fritt fra øverste hylle – for eksempel internettilgang i bil for nyheter, betaling eller fleet management. Dermed kan du alliere deg med eksisterende løsninger fra seriøse leverandører og bygge på deres troverdighet.

Jeg har sagt det før og jeg sier det igjen: Det tyske markedet ligger åpent og venter. Ja, det krever innsats og her er tøff konkurranse. Men markedet vokser og vokser – mer enn noe annet marked i verden, så hvorfor ikke ta kontakt for å se hva du kan tilby Tyskland?

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.