NETTARKIV

Forenkler sikkerheten

9. okt. 2009 - 15:39

En av de største risikoene for moderne PC-er er og ikke å være oppdatert i forhold til trusselbildet. En annen stor utfordring er alle minnepinnene og annet som vi bruker uten å tenke oss om til å flytte filer.

– Utfordringen nå er at mange bedrifter har både fem og seks ulike programløsninger for å ta seg ulike varianter av IT-sikkerhet, alt fra brannmurer til minnepinner og kryptering. Det gjør det vanskelig å holde alle PC-ene oppdatert. Vårt svar på det er å konsolidere alle våre løsninger slik at de lar seg administrere som en, sier CheckPoints salgssjef for datasikkerhet i Norden, Peter Lönnquist

Han advarer også mot alle minnepinnene, minnekortene og annet vi dytter inn i PC-ene våre. Slikt er forbundet med risiko, men de færreste bryr seg.

– Jeg har ikke truffet mange som sletter data på minnepinnen på en bevisst måte. Slike minneenheter er selvfølgelig veldig hendige for å utveksle filer, men de kan lett inneholde usynlig programvare som stjeler informasjon fra PC-en. Det er det stadig flere bedrifter som brenner seg på. Jeg vil oppfordre alle til å skaffe seg programvare for såkalt endepunktsikkerhet, Da kan IT-sjefen bestemme hva som skal kunne kobles til den enkeltes PC-en og hvordan de skal behandles. Om de i det hele tatt skal godkjennes kan minnepinner innholdskontrolleres og all informasjon kan krypteres, sier Lönnquist.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.