KLIMA

Forenkler kampen mot veiforurensning

FÅR MAKT: Samferdselsdepartementet får nå fullmakt til å gjennomføre trafikkregulerende tiltak for å hindre alvorlig forurensning.
FÅR MAKT: Samferdselsdepartementet får nå fullmakt til å gjennomføre trafikkregulerende tiltak for å hindre alvorlig forurensning. Bilde: Scanpix
15. okt. 2010 - 14:37

I vinter vil det bli lettere for Bergen og andre byområder å sette i verk regulering av trafikken for å hindre alvorlig forurensning.

Fullmakt til departementet

I statsråd fredag vedtok regjeringen at Samferdselsdepartementet skal få fullmakt til å gjennomføre trafikkregulerende tiltak på veinettet. Dette kan for eksempel skje i form av datokjøring og forbud mot de mest forurensende kjøretøyene.

– En slik fullmakt vil sette departementet bedre i stand til å hjelpe Bergen og andre kommuner dersom luftforurensning fra veitrafikken skulle gjøre det nødvendig med nye trafikkregulerende tiltak til vinteren, sier samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa (Sp) i en pressemelding.

Foreslår oddetallskjøring

Hun sier at slike tiltak kan være å innføre en ordning der det på bestemte dager er tillatt bare å kjøre med personbiler som har nummerskilt som ender med oddetall, mens det på andre dager bare er tillatt å kjøre med biler som har nummerskilt som ender med partall.

Les også: Oddetallskjøring reduserte forurensningen

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.