Foreningen Asfalt og Veiservice inn i EBA

Foreningen Asfalt og Veiservice (FAV) har valgt å videreføre sine drift under EBAs vinger.

Administrerende direktør i Foreningen Asfalt & Veiservice, Arne Aaberg.
Administrerende direktør i Foreningen Asfalt & Veiservice, Arne Aaberg.
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
29. mars 2012 - 10:21

- Det har gjennom årene vært store endringer på eiersiden i den norske asfaltindustrien. I dag er alle de store aktørene eid av tradisjonelle entreprenørbedrifter, så dette er en helt naturlig utvikling, sier administrerende direktør Arne Aaberg, i FAV.

- For å sikre at vi skal ivareta et høyt faglig fokus for virksomhetsområdene asfalt og veiservice, vil EBA (Entreprenørforeningen Bygg og Anlegg) nå starte arbeidet med å få på plass nødvendig kompetanse og kapasitet. Jeg ser frem til at vi samler og styrker vårt arbeid også på dette området, noe som utvilsomt skal komme våre medlemmer, kunder og andre samarbeidspartnere til gode, sier administrerende direktør Jon Sandnes, i EBA.

 

Representerer 3000 årsverk

FAV har vært en frittstående bransjeorganisasjon som har jobbet med asfaltteknologi, vegdriftsspørsmål, HMS, bransjens lønnsoverenskomst på arbeidsgiversiden og andre områder av felles interesse for medlemsbedriftene. Næringspolitisk arbeid og tilknytningen til NHO har de siste tre årene vært ivaretatt gjennom en samarbeidsavtale med EBA.

Asfaltbransjen engasjerer ca. 3.000 årsverk og omsetter for ca. 7,5 mrd. kroner i året. Drift og vedlikehold av vei, der det ca 60 000 km lange statlige og fylkeskommunale vegnettet utgjør hovedtyngden, representerer en årlig omsetningsverdi på nær 4 mrd. kroner.

Formelt overtar EBA videreføringen av FAVs aktiviteter innen asfalt og DoV med virkning fra 1. juli.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.