IT

Forener mobilkrefter

Ericsson etablerte allerede i 2001 Ericsson Mobile Platforms.

Det gjorde selskapets kunnskaper innen 2,5G og 3G mobilsystemer tilgjengelig også for andre produsenter av mobiltelefoner og andre trådløse enheter.

Når de nå går sammen med STMicroelectronics, blir de verdens ledende leverandør av halvledere og plattformer for mobile anvendelser - med selskaper som Nokia, Sony Ericsson, LG og Sharp og en rekke andre på kundelisten.Bidrag fra Grimstad

Det nye selskapet vil få 8000 ansatte og en proforma omsetning på ca. 3,6 milliarder dollar i år. Hovedkontoret skal ligge i Genève.

Det nye selskapet tar mål av seg til å være ledende innen design, forskning og utvikling.

Ericssons virksomhetsområde Mobile Platforms har hovedkontor i Lund. Deres avdeling i Grimstad på drøye 100 mann blir med inn i det nye selskapet.

Hele Ericssons Grimstad-miljø sto i fare for å bli radert ut. Men de klarte å klore seg fast takket være topp teknologikompetanse på mobil datakommunikasjon.

- Alltid bekymringer

Men hva skjer nå – blir det atter trusler om nedleggelse eller utflagging av virksomheten?

– Her er det business as usual, sier utviklingssjef Svein Thorstensen.

– Det er foreløpig tidlig i prosessen, men min oppfatning så langt er at det oppfattes som positivt. Men det er alltid slik i alle organisatoriske forandringer, enten det er internt i en bedrift eller ved sammenslutninger mellom selskaper, er folk en smule bekymret. Slik er det også hos oss. Og den bekymringen vil være der helt til vi selskapet er formelt etablert og alle brikker på plass, sier Thorstensen.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.