Forelsket i totakteren

Ukens podcast handler om påhengsmotoren.

Odd Richard Valmot og Jan Moberg.
Odd Richard Valmot og Jan Moberg. Bilde: Eirik Helland Urke
Eirik Helland UrkeEirik Helland UrkeJournalist / foto
1. juli 2016 - 21:42

For mange er sommer en kombinasjon av sol og båt. Det første er i hendene på yr.no, men det siste er håndfaste greier og noe Jan og Odd Richard gleder seg til året rundt.

Ikke minst til lyden av en Seven Marine på tomgang. Ikke av de mest miljøvennlige skyvkreftene du kan ha bak på båten, men definitivt den mest vellåtende.

Hvor mange vet at påhengsmotoren oppsto i hodet til den Amerikautvandrede Ole Evinrude? Og at Evinrude fortsatt er det du skal ha hvis du, som Odd Richard, er forelsket i totaktere.

Men bensin med marinapris som inkluderer veiavgift er en belastning på feriepengene. Kanskje den neste påhengeren skal være svensk - en kraftbasse med turbodiesel? Da slipper du å bidra til bedre veier der du flyter av gårde i 40 knop.

Lytt til ukens podcast nederst i denne saken.

Jan Moberg og Odd Richard Valmot i Teknisk Ukeblad er begge sivilingeniører med solid teknologisk bakgrunn. Hver uke snakker de om aktuelle teknologiske temaer i TUs nye podcast Teknisk sett.

Hvis du abonnerer på Teknisk sett på iTunes eller en annen podcast-app, kan du laste ned og lytte til nye episoder hver uke. Vi legger normalt ut nye episoder torsdag ettermiddag, slik at du for eksempel kan laste den ned og høre på vei til jobben på fredager.

Her kan du abonnere på podcasten Teknisk sett på iTunes

RSS-feed: http://feeds.soundcloud.com/users/soundcloud:users:197994369/sounds.rss

Hør de tidligere episodene: tu.no/podcast

Ukens episode:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.