Fordrøyninganlegg på 1300 kubikkmeter bygget i trappeform i Vestby

For å bedre overvannskapasiteten på Høgda i Vestby, skal overvannskassettene fra Norsk Wavin håndtere de store vannmengdene fra området. Fordrøyningsanlegget på over 1300 kubikkmeter er av de største som er levert til nå.

Park & Anlegg AS er hovedentreprenør på prosjektet og har med seg øvrige samarbeidspartnere på laget.
Park & Anlegg AS er hovedentreprenør på prosjektet og har med seg øvrige samarbeidspartnere på laget. Foto: Wavin
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
21. feb. 2023 - 09:34
Fordrøyningsanlegget på 1302 kubikkmeter består av AquaCell overvannskassetter fra Norsk Wavin. <i>Foto:  Wavin</i>
Fordrøyningsanlegget på 1302 kubikkmeter består av AquaCell overvannskassetter fra Norsk Wavin. Foto:  Wavin

I forbindelse med et kommunalt vann- og avløpsprosjekt på Høgda i Vestby var det behov for å kontrollere de store vannmengdene fra området som renner ut i bekken. For å unngå overvannsproblemer ble det i februar installert et fordrøyningsanlegg på 1302 kubikkmeter bestående av AquaCell overvannskassetter fra Norsk Wavin.

Park & Anlegg AS er hovedentreprenør på prosjektet og har med seg øvrige samarbeidspartnere på laget. De er meget fornøyde med installeringen av totalt 5000 overvannkassetter.

Enkelt og effektivt

Det er i forbindelse med et kommunalt vann- og avløpsprosjekt på Høgda i Vestby at fordrøyningsanlegget er bygget. <i>Foto:  Wavin</i>
Det er i forbindelse med et kommunalt vann- og avløpsprosjekt på Høgda i Vestby at fordrøyningsanlegget er bygget. Foto:  Wavin

- Wavin leverer et system som er enkelt og effektivt å installere som ikke krever noe spesiell kompetanse for å håndtere. Det er som å bygge legoklosser oppå hverandre. I tillegg installeres kassettene uten bruk av verktøy, pinner eller klipps, fordi de har integrert låsing mellom kassettene som gjør at de er enkle å stable, forteller Joachim Sundås, formann hos Park & Anlegg AS.

- For at stablingen av kassettene skal gå på skinner, er det viktig at fundamentet under er så rett som mulig. Det krever at man er nøye med avrettingen av underlaget, som bidrar til en jevn og god drift gjennom hele installeringen, forteller Joachim Sundås.

Kassettene er lagt i trappetrinn

Vidar Handal, Nordic Product Manager hos Wavin, mener det som er spesielt med
anleggsprosjektet på Høgda i Vestby er at kassettene er lagt i trappetrinn tilpasset terrenget.

Kassettene er installert i seks lag som danner et volum med BxLxH = 20,4x20,4x2,4m. <i>Foto:  Wavin</i>
Kassettene er installert i seks lag som danner et volum med BxLxH = 20,4x20,4x2,4m. Foto:  Wavin

- Kassettene er installert i seks lag som danner et volum med BxLxH = 20,4x20,4x2,4m. Videre er formen trappet i høyden tilpasset skrånende terrengoverflate. Dette gir to trappetrinn på grunnvolumet, slik at høyeste punkt av anlegget er 4,0m over fundamentet. Det er enkelt å få til trappetrinn med dette systemet og du står veldig fritt til å bygge magasinet som du ønsker. Det gjør også at det er enkelt å tilpasse underveis og justere etter forholdene.

Kassettene i produsert i 100 prosent resirkulert plast, har åpen struktur som tillater full inspeksjon og vedlikehold i alle etasjer av anlegget, i lengderetning og på tvers av anlegget.

Spyleslanger kan føres uhindret gjennom hele anlegget, noe Handal mener er en utfordring med mange øvrige kassetter på markedet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.