ELEKTRISK

Ford kutter 7.000 jobber

Som et ledd i omleggingen til elektriske og selvgående kjøretøy.

Lange rader med usolgte SUV-er står ved en Ford-forhandler i Colorado. Ford legger nå om i retning elektriske biler.
Lange rader med usolgte SUV-er står ved en Ford-forhandler i Colorado. Ford legger nå om i retning elektriske biler. David Zalubowski / AP / NTB scanpix
21. mai 2019 - 07:26

Bilprodusenten Ford planlegger å kutte 7.000 jobber – 10 prosent av den globale arbeidsstokken, som ledd i omleggingen til elektriske og selvgående kjøretøy.

Omorganiseringen, som har vært planlagt siden i fjor, innebærer innsparinger for 600 millioner dollar i året ved å redusere byråkratiet og øke antall ansatte som rapporterer til hver overordnet.

I USA blir 2.300 jobber borte, mens 1.500 allerede er borte gjennom ikke å erstatte dem som er gått av, eller med sluttpakker. 300 er sagt opp, og ytterligere 500 blir sagt opp denne uka. Det er først og fremst kontorjobber som elimineres.

Avslutter produksjonen av de fleste personbilene

Ford har varslet at de skal avslutte produksjonen av de fleste av sine personbiler etter hvert som særlig amerikanske kunder foretrekker SUV-er og pickuper, særlig F-150-modellen.

Samtidig trapper Ford opp investeringene i elektriske biler og forskning på selvkjørende biler der selskapet ser at framtiden for bilindustrien ligger.

I november i fjor varslet en annen amerikansk bilgigant, General Motors, at de nedlegger i alt 14.000 jobber, og at fem fabrikker i USA og Canada skal stenges ned.

Da denne Volvoen rullet ut fra Torslanda fabrikken, var det siste gang bilmerket laget en dieselbil. Volvos strategi har gjort at de sannsynligvis allerede i dag har lavere CO2-utslipp enn kravet neste år.
Les også

Volvo har allerede klart utslippskrav

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.