KLIMA

Forbruket av kull er høyere enn noensinne

Det globale forbruket av kull satte ny rekord i fjor. Det skyldes at sterk vekst i Asia oppveier alle kutt som gjøres i USA og Europa, melder IEA.

Røyk stiger fra et kullfyrt stålverk i Hehai ved Ranchi i den indiske delstaten Jharkhand. Økt forbruk av kull i India og Kina mer enn oppveier betydelige kutt i USA og EU.
Røyk stiger fra et kullfyrt stålverk i Hehai ved Ranchi i den indiske delstaten Jharkhand. Økt forbruk av kull i India og Kina mer enn oppveier betydelige kutt i USA og EU. Foto: Altaf Qadri/AP/NTB
27. juli 2023 - 12:45

I rapporten fra Det internasjonale energibyrået IEA heter det at forbruket av kull økte med 3,3 prosent til 8,3 milliarder tonn i fjor.

I år og neste år venter IEA at mindre kutt i energiproduksjon i kullkraftverk blir mer enn oppveid av bruk av kull i industrien.

I første halvår i år falt etterspørselen etter kull i USA og EU med henholdsvis 24 og 16 prosent. Men det oppveies av en 5 prosents økning hos de to største kullbrukerne, Kina og India.

Sandra Borch er tilbake fra en timeout i Thailand og snakker nå ut om masteravsløringen som kan bety at hun velger på forlate politikken for godt
Les også

Tekstlikhet oppdaget under sensuren i 2014

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.