OLJE OG GASS

Forberedt på det verste

Konsernsjef Simen Lieungh i Aker Solutions har reorganisert selskapet det siste året. - Vi er nå bedre strukturert for å møte trender vi ser i våre markeder, sier han.
Konsernsjef Simen Lieungh i Aker Solutions har reorganisert selskapet det siste året. - Vi er nå bedre strukturert for å møte trender vi ser i våre markeder, sier han. Bilde: Anders J. Steensen
Per Erlien Dalløkken
24. feb. 2009 - 08:23

Aker Solutions omsatte for 58,3 milliarder kroner i fjor sammenlignet med 58 milliarder kroner året før.

Driftsresultat før avskrivninger (EBITDA) endte på 3.382 millioner kroner i 2008, knapt 600 millioner kroner mindre enn i 2007.

Det viser resultatene for fjerde kvartal og 2008 som Aker Solutions la fram tirsdag morgen.

Har penger nok

– Våre tall viser at vi har en sunn balanse, god likviditet og at vi ikke har behov for refinansiering av våre kredittlinjer. Vi har en forutsigbarhet i det korte bildet i vår ordrereserve, og føler oss godt forberedt på å håndtere økt usikkerhet knyttet til markedet litt lenger frem i tid, sier konsernsjef Simen Lieungh i en pressemelding.

De siste pennestrøkene i årets regnskap var imidlertid skuffende. Et resultat på minus 467 millioner kroner er 1,3 milliarder kroner svakere enn i samme periode i 2007.

Usikkerheten tærer på Lieungh

Riggtap

Dette skyldes et regnskapsmessig tap konsernet har tatt som følge av den ett år gamle avtalen med Total om oppgjør for tilleggsarbeidene på Frigg-prosjektet. Også overskridelsene på riggprosjektet H-6e har ført til tap i fjerde kvartal.

– Kvartalsresultatet for forretningsområdet Energy Development & Services er skuffende, men dette negative resultatet er direkte knyttet til Frigg og H-6e prosjektene. Ser vi bort fra dette, er vi godt fornøyd med våre resultater, det nest beste i selskaps historie, sier Lieungh.

Aker finner sin løsning

Tror på sterk vekst

Sjtokmankontrakt

Samtidig med resultatene varsler Aker Solutions i dag at selskapet har fått sin første kontrakt på det gigantiske gassfeltet Sjtokman.

Sammen med Technip France og SBM Offshore skal Aker Solutions levere tekniske forstudier (FEED-studier: Front End Engineering and Design) for den flytende produksjonsenheten (FPU).

FEED-kontrakten er verdt 25 millioner euro. Arbeidet starter nå og vil pågå det neste året.

Vil kapre Sjtokman

Han leder Sjtokman-utbyggingen

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.