KRAFT

Forbereder sjøkabel

UNDERSØKE: Statnett vil gjøre en undersjøisk traseundersøkelse i løpet av oktober.
UNDERSØKE: Statnett vil gjøre en undersjøisk traseundersøkelse i løpet av oktober. Bilde: Mona Sprenger
Mona Sprenger
9. sep. 2010 - 12:05

Statnett har tatt initiativ til en undersøkelse av sjøbunnen i Hardanger. Selskapet ønsker å være forberedt på en rask byggestart uansett hvilken løsning velges for den planlagte ledningen mellom Sima i Eidfjord og Samnanger, skriver Statnett i en pressemelding.

Minst mulig forsinkelser

– Uansett om det blir valgt sjøkabel eller luftledning i Hardanger, vil Statnett være ansvarlig for utbyggingen. For å sikre strømforsyningen i Bergen og store deler av Hordaland er det viktig med minst mulig forsinkelser. Vi forbereder derfor begge alternativene med tanke på å få minst mulig forsinkelser, sier konserndirektør Håkon Borgen i Statnett.

Undersøke i oktober

Olje- og energidepartementet er orientert om at Statnett sender ut en forespørsel på sjøbunnsundersøkelse i Hardanger denne uken. Sjøbunnsundersøkelsen vil bli foretatt av et eksternt firma, og resultatene vil bli gjort offentlig tilgjengelig. Målet er å få gjennomført en slik undersjøisk traseundersøkelse i løpet av oktober.

– Årsaken til at dette ikke har vært gjort tidligere er at et de økonomiske rammene for et sjøkabelprosjekt i denne størrelsesorden ligger utenfor det mandatet Stortinget har gitt Statnett. Nå må i være forberedt på at rammene for utbyggingen kan endres, sier Borgen.

Arbeidet fortsetter

Samtidig arbeider Statnett videre med luftledningsalternativet. Dette er allerede prosjektert og kontrakten med entreprenør signeres i løpet av uken. I oktober startes byggingen av den delen av luftledningstraséen som er lik for både sjøkabel- og luftledningsalternativet.Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.